Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kadewere stor cuphjälte för Dif

Tinotenda Kadewere gjorde matchens enda mål. Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Mrabti får fram bollen till Kadewere. Foto: C More
Foto: C More

Kvartsfinalen mellan Djurgården och Häcken såg länge ut att gå mot förlängning.

Men sent i den andra halvleken sköt Tino Kadewere Djurgården till semifinal.

Efter matchen hade Häcken-spelarna synpunkter på målet.

– Jag hörde att Kadewere var offside, säger Rasmus Lindgren.

Djurgården ställdes emot BK Häcken i kvartsfinalen av svenska cupen på måndagskvällen och det blev en händelserik drabbning.Redan i den tredje minuten var Häckens Paulinho nära att smeka in ledningsmålet, men avslutet från vänsterkanten gick strax utanför Andreas Isakssons stolpe.

Böljande första halvlek

Men bara några minuter senare var det Djurgårdens tur att svara. Felix Bejimo tog sig loss på högerkanten och försökte servera Kerim Mrabti med ett hårt inspel men Peter Abrahamsson var snabbt framme för att avstyra läget.

Häcken-anfallaren Crespo Kamara hade flera lägen i första halvlek. Den bästa målchansen var en hård nick strax utanför stolpen på Erik Fribergs inlägg.

Trots målchanserna stod det 0-0 i paus.

Irandust i stolpen

Djurgården inledde den första halvleken piggast. 

Tino Kadewere fick ett öppet skottläge efter en hörna, men volleyskottet tvingade Abrahamsson till en kvalificerad räddning vid ena stolpen. 

Det var också hemmalaget som kontrollerade stora delar av den andra halvleken, men utan att vaska fram några riktigt heta målchanser mot ett stabilt försvarande Häcken.

I stället var det Häcken som blixtrade till. Daleho Irandust fick en tom yta utanför straffområdet, och satsade på ett hårt vänsterskott som tog i stolpen. 

Mrabti bakom Djurgårdens mål

Men hemmalaget ville inte vara sämre. En tilltrasslad hörna gav Kerim Mrabti öppet läge men avslutet, ett par meter från mål, gick på blockande Häcken-spelare och Abrahamsson. 

Mrabti fick dock chansen att revanschera sig. I den 77:e minuten vinklade han fram bollen till Kadewere i djupled, som placerade in 1-0 bakom en utrusande Abrahamsson.

På reprisbilderna såg det dock ut som misstänkt offside.

Resultatet stod sig matchen ut vilket betyder att Djurgården är klart för semifinal. 

Där väntar vinnaren mellan AIK och Örebro SK, som spelar på tisdagen.

Özcan: "Vi var starkast"

Özcan Melkemichel efter matchen:

– Första tio har vi lite problem, de kommer runt på vår högerkant. Allmänt en väldigt jämn match, vi har väl en period i andra där det känns som vi har bra kontroll på matchen. Det är två bra motståndare som möts, den här gången var vi starkast, säger han efter matchen.

Nu kan Djurgården få möta AIK i semifinalen, något som Özcan inte har något emot.

– Vi kan bara påverka våra egna matcher. Men vi tar oss an båda utmaningarna, oavsett vad det blir.

Alm: "Väldigt besviken"

Andreas Alm:

– Väldigt besviken. Vi går all in på cupen och det är tufft att förlora en sån här match. Det var högre tempo än vad det varit tidigare och det märktes i bland att nivån går ner. Det är ett spel som passar Djurgården bättre, säger Alm

– Offside? Ja, då är det så. I bland är det högt tempo och domaren hinner inte alltid med. Men det är inget vi går vidare med. 

Alm medger på presskonferensen att klubben kan ge sig ut på en anfallsjakt.

- Det finns ett fönster som fortfarande är öppet och där får vi se vad som kan finnas för oss. Jag vet att Djurgården letar anfallare och vi kanske ger oss in i där också. 

"Hörde att Kadewere var offside"

Rasmus Lindgren var besviken över lagets insats.

– Jag tycker inte vi gör en jättebra match. Vi skapar tre bra lägen, efter det spelar vi inte bra, tycker jag. Vi har för många lätta bolltapp, suckar Lindgren efteråt.

Hur uppfattar du målet? Vissa vill ha det till offside.

– Jag har inte sett det, men jag hörde lite att Kadewere var offside. Djurgården kommer loss på ett inkast, och det är synd om det ska vara offside, säger han.

Tino Kadewere var dock inte lika övertygad om att han stod offside.

– Jag vet inte, men det var nog ingen offside. Passningen från Mrabti var grym, säger han om målet.

Vad betyder det att gå vidare och göra mål?

– Det betyder mycket att gå vidare och vi ser fram emot semifinalen. Häcken är riktigt bra och vi lyckades vinna, det är bra för oss, säger målskytten.

– Det kändes fantastiskt att få göra mål i kvartsfinalen och betala tillbaka Özcan Melkemichel som visat stort förtroende för mig. Som fotbollsspelare behöver du vara redo oavsett om du spelar. 

Hur gärna vill du ha AIK i semifinalen?

– Vi vill spela ett derby. Laget har gjort bra i från sig, och går vi in i ett derby med den här formen så kan vi säkert vinna, säger Kadewere.

Startelvor:

Djurgården: Isaksson; Beijmo (UT 85), Une Larsson, Olsson, Augustinsson; Ring (UT 69), Karlström, Ulvestad, Kozica; Mrabti, Kadewere (UT 90). 

 

Avbytare: Vaiho (mv), Andersson, Danielson, Gunnarsson (IN 85), Finndell (IN 90), Chilufya (IN 69), Kristoffersen.

 

BK Häcken: Abrahamsson; Andersson, Lindgren, Ojala, Andersson; Friberg, Faltsetas; Mohammed, Irandust (UT 83), Paulinho (UT 83); Crespo Kamara (UT 72).

 

​Avbytare: Rasheed (mv), Arkivuo, Wahlström, Berggren, V. Lundberg (IN 83), Celik (IN 83), Bohm (IN 72) .

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!