Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kacaniklics kritik mot Bajens förberedelser

"Det skreks ordentligt från båda bänkarna"
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Hammarby föll med 3-0 borta mot Malmö. 

Alexander Kacaniklic menar att det kan ha funnits brister i de förberedelser som laget stod för under den långa försäsongen. 

– Det spelar väl förmodligen in i hur vi presterar just nu om jag ska vara helt ärlig, säger han.

Hammarby föll borta mot Malmö och halkar långt efter toppen när en tredjedel av allsvenskan är spelad. Efter att ha släppt in tre mål och bara skjutit en enda gång på mål var Alexander Kacaniklic uppgiven. 

– Det är mycket besvikelse. Mycket besvikelse. Vi ger dem tre mål i dag, gör vi sådana misstag blir det svårt att spela bra och svårt att vinna matcher. Det är svårt helt enkelt, säger han.  

– Vi är väldigt långt ifrån vad vi var i fjol. Det är många smågrejer som inte har gått vår väg och med tiden har vi gått ner oss. Vi måste ta oss ur detta på något sätt, vi måste ta tag i oss själva. Det är bara vi som kan ta tag i detta, ingen annan kan hjälpa oss. 

Hur ska ni göra för att ta tag i det?

– Det är en bra fråga. Det är inte mycket träningar nu det är bara matcher. Men samtidigt, man får kolla på vad vi har gjort de senaste åtta månaderna också, det spelar väl förmodligen in i hur vi presterar just nu om jag ska vara helt ärlig, säger Kacaniklic och fortsätter: 

– Det måste det göra. Och ja, det är svårt, vi får se vad Stefan och Jocke vill göra åt detta. 

Vad menar du med att det har med vad ni har gjort de senaste åtta månaderna att göra?

– Det måste ju finnas någonting i vad vi har gjort på försäsongen och fram tills att vi började denna säsong som har en bidragande effekt i hur vi spelar.

– Det är mycket som inte fungerar. Vårt spel fungerar inte, vi är inte särskilt bra med bollen, vi är inte bra utan bollen. Det kanske är lätt att snacka om energin och hela den biten, men jag vet att alla grabbar vill vara där och ger allt varje match. Så vi får väl kolla djupt vad det är som inte fungerar och så får vi försöka rätta till det. 

Ni har ett skott på mål i dag.

– Det är det jag menar. Vi är inte tillräckligt bra med bollen. Det har varit samma i många matcher, vi har inte varit i närheten av att skapa tillräckligt mycket chanser. Vi måste bli betydligt bättre där, och det är mycket nu som vi måste förbättra. 

Hur mår ni i det här?

– Det är klart man inte mår bra. Vi är alla här för att vinna matcher, alla är i Hammarby för att vinna matcher. Så vi mår inte bra. Men samtidigt hjälper det inte att gräva en grop och lägga sig där, utan vi måste komma ur detta som ett lag. Det är en chans för oss att växa som lag och spelare, det är det vi måste göra.