Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kacaniklic om framtiden: ”Trivs bra i Hammarby”

Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter en trög start på säsongen har Alexander Kacaniklic visat vad han går för under hösten. 

Nu går mittfältaren en oviss framtid till mötes – och garanterar inte en framtid i Hammarby.  

– Jag har lärt mig att man inte ska prata så, säger den tidigare landslagsspelaren. 

Alexander Kacaniklic kom till Hammarby med ett stukat självförtroende efter misslyckade sejourer i både England och Frankrike. 

Inledningen på säsongen i Stockholmsklubben började också trevande, men under sommaren började Kacaniklic att kommit igång och har därefter gjort succé. Den tidigare landslagsspelaren landar till slut på tio mål och åtta assist. 

– Jag tycker att det har varit en jättebra säsong för min del. Jag har hjälpt laget mycket och kommit i gång här igen. Min höst har varit fantastisk. Jag är helnöjd med säsongen. 

Men det räckte inte till guld, trots ett nytt Kacaniklic-mål mot Häcken. 

– Det känns så klart lite tråkigt, men vi ska vara stolta över säsongen som vi har gjort. Det har varit en fantastisk säsong och spelat en modern och utvecklande fotboll. Vi ska vara stolta. 

I början av matchen var dock Hammarby inte långt ifrån guldet. Jublet steg på Tele2-arena när Norrköping gjorde ledningsmålet och därefter utökade till 2–0. 

– Jag visste inte det förrän i halvlek, men då fattade jag varför det blev ett sådant jäkla liv i arenan. Det är så klart tråkigt att vi inte tog hem det, men vi hade det inte i egna händer. 

Det hade däremot Djurgården som efter två mål i andra halvlek tog hem guldet. 

– Asså, så klart det finns andra lag... Vi ville ju att vi skulle ta guldet, sen att något annat lag tar guldet, det spelar ju ingen roll egentligen. 

Det betyder inget att ärkerivalen Djurgården tar det? 

– Nej, det tycker jag inte. Det är ett annat lag som tar guldet. Så är det bara. 

Alexander Kacaniklic har kontrakt med Hammarby även under nästa säsong, men SportExpressen har tidigare rapporterat om att det finns ett utländskt intresse för spelaren

– Det blir ju rykten med tanke på vart jag har spelat och vad jag har presterat här – under den andra halvan speciellt. Men jag har kontrakt med Hammarby och trivs bra här, samtidigt har vi en Europa-plats till nästa år. 

Kan du garantera att du kommer att stanna kvar i Hammarby? 

– Jag har lärt mig inom fotbollen att så ska man aldrig prata, men som jag sa. Jag trivs bra här, sen får vi se vad framtiden visar. 

Kacanklic, som bland annat har 47 matcher i Premier League i bagaget, har ett kontrakt med Hammarby som sträcker över säsongen 2021.