Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby-ledningen i LA: ”Sammanträffande”

Nyligen blev det klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy.
Foto: SCOTT WINTERS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Zlatans Instagram-konto.
Foto: Zlatans Instagram-konto.

Zlatan Ibrahimovic har publicerat ett kryptiskt meddelande på Instagram.

Svenske superstjärnan har lagt upp ett foto på Hammarbys matchtröja – med ”Ibrahimovic” på ryggen.

En hint om vart han tar vägen i framtiden – eller bara ett nytt trick i PR-syfte?

– Vi har inga kommentarer, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson som just nu är i Los Angeles med vd:n Henrik Kindlund.

Den 31 december går Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Los Angeles Galaxy ut.

Svensken har främst placerats i Italien efter årsskiftet, där en rad klubbar som Milan, Napoli, Roma och Bologna pekats ut som troliga klubbadresser.

Men på tisdagen publicerade Zlatan Ibrahimovic ett inlägg på Instagram som får de svenska fotbollsfansen att spekulera om en flytt hem till allsvenskan – men inte till tidigare klubben Malmö FF.

https://www.instagram.com/p/B5UZ186HbST/

Svenske superstjärnan har publicerat ett inlägg på Hammarbys matchtröja – i klippet filmas sedan tröjan bakifrån och namnet ”Ibrahimovic” dyker upp på ryggen.

Är det en hint om att Ibrahimovic förbereder en chockflytt hem till Sverige – eller är det något nytt företagssamarbete? 

Samtidigt befinner sig både Hammarbys sportchef Jesper Jansson och klubbens vd Henrik Kindlund just nu i Los Angeles. 

Äger både LA Galaxy och del av Hammarby

Anschutz Entertainment Group (AEG) som äger LA Galaxy äger även 49% av Hammarby Fotboll.

SportExpressen har varit i kontalt med Hammarbys presschef Love Gustafsson som bekräftar att klubbledningen är i Los Angeles för ett studiebesök.

Vad handlar det om?

– Det tråkiga svaret är att vi inte kan ge några kommentarer, det kommer mer information senare i veckan.

Hammarbys ledning är på plats i Los Angeles för ett studiebesök hos Galaxy som vi förstår det.

– Ja, det stämmer. Henrik Kindlund och Jesper Jansson är där.

Vad är syftet med besöket?

– Anschutz Entertainment Group som äger Galazy är även minoritetsägare i Hammarby. Så de har blivit inbjudna att träffa folk i AEG och Galaxy. Helt enkelt knyta banden lite starkare.

Finns det någon koppling till Zlatan där?

– Det kan jag inte säga. Det är ett sammanträffande minst sagt.

Hammarby-tränaren Stefan Billborn tror inte att Zlatan Ibrahimovic kommer spela i grönvita tröja i vår.

- Jag har inte hört någon antydan till det, jag antar att det är någon skämtgrej eftersom de är där. Jag skulle bli mycket förvånad om Zlatan är aktuell för oss, det tror jag inte, säger han till DN. 

Har tidigare publicerat kryptiska inlägg

Zlatan Ibrahimovic har tidigare publicerat inlägg i sociala medier som lockat/anspelat på grejer i PR-syfte. För drygt en månad sedan skrev han: ”Hej, Spanien. Gissa vad? Jag kommer tillbaka” och genast satte spekulationerna om han skulle återvända till La Liga i gång.

Det visade sig i efterhand att spelbolaget han marknadsför skulle lanseras i Spanien.

2013 köpte Zlatan Ibrahimovic en spektakulär bostad på Storgatan i Stockholms innerstad för 110 miljoner kronor. Det närmare 1000 kvadratmeter stora huset var tidigare en kyrka.

Efter att kyrkan renoverats för bostadsändamål har fotbollsstjärnan inrett den med flera lyxdetaljer. Förutom att han har en väntad uppsjö av sovrum, badrum och kök som man kan förvänta sig så har Ibrahimovic även en egen biosalong högt upp i huset. 

”Stockholm större om jag flyttar hem”

Det finns en stor takterrass, en vinterträdgård och ett bönerum. Men det allra mest spektakulära hittar man i garaget. Där har Ibrahimovic installerat en roterande parkeringsplats till sina bilar.

I en intervju med SportExpressen den 8 oktober berättade Zlatan Ibrahimovic att om han flyttar hem till Sverige igen är det Stockholm som gäller.

– Jag kommer från Malmö, det är mitt hem. Men jag känner att Stockholm är en större stad, om jag flyttar hem. Det finns fler profiler och karaktärer som är i min sits där, den sortens liv.