Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvenske tränaren drabbad av cancer

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Degerfors har drabbats av ett tungt besked. 

Succétränaren Andreas Holmberg har fått cancer och kommer genomgå en behandling under de närmsta månaderna. 

– Det kommer bli en tuff behandling för mig, men det rör sig om en lindrigare cancerform och prognoserna ser bra ut, säger Holmberg till Degerfors hemsida

Andreas Holmberg och Tobias Solberg ledde Degerfors tillsammans när laget slutade tvåa i superettan och tog sig upp till allsvenskan.

Men inför comebacken i den högsta serien tvingas nu Andreas Holmberg till timeout på grund av cancer.

– Vi fick reda på det i dagarna och han sa att vi skulle fokusera på fotbollen. Men det är jättetråkigt att det drabbar någon som är så nära, säger Degerforsspelaren Villiam Dahlström och fortsätter: 

– Men jag tror att det kommer gå bra för honom. Jag vet att han kommer vara med laget så mycket han orkar under den här tiden. Vi hoppas att han blir frisk så snabbt som möjligt. 

Nu väntar en behandling för Holmberg. 

– Det kommer bli en tuff behandling för mig, men det rör sig om en lindrigare cancerform och prognoserna ser bra ut. Jag hoppas vara frisk och färdigbehandlad till den allsvenska premiären, säger Holmberg i ett pressmeddelande.

Andreas Holmberg drabbad av cancer

Degerfors skriver att Holmberg kommer fortsätta vara med och träna laget ”i den mån han kan” och att sportchefen Patrik Werner kommer att förstärka ledarstaben när det behövs.

SportExpressen har varit i kontakt med Degerfors press- och kommunikationschef Victor Lundmark som säger att klubben inte vill kommentera beskedet ytterligare. Holmberg vill ha fokus på fotbollen.

– Det jag kan säga är att han ska påbörja sin behandling nu till veckan som kommer. Men vi vill inte ge några vidare kommentarer om det just nu, säger Lundmark.