Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Svenska cupen skjuts upp

Hammarby, AIK och Malmö FF är tre av lagen som skulle ha spelat kvartsfinal i Svenska cupen.

Svenska cupen för herrar skjuts upp tills vidare. 

Det beskedet kom från Svenska fotbollförbundet efter ett möte i dag.  

Svenska fotbollförbundets förbundsstyrelse tog vid ett möte under tisdagen beslut att skjuta upp Svenska cupen för herrar. Det i avvaktan på Folkhälsomyndighetens besked om återstart av elitfotbollen.

Efter att gruppspelet spelades klart i början av mars stoppades cupen på grund av corona-pandemin. Ambitionen har länge varit att inleda kvartsfinalerna (Häcken–Elfsborg, Mjällby–Falkenberg, Hammarby–IFK Göteborg och Malmö FF–AIK) den 1 juni, men vid mötet i dag togs alltså beslutat att tills vidare avvakta i väntan på grönt ljus från Folkhälsomyndigheten.

”Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum, vilka kommer att vara beroende av spelschemat för allsvenskan, när den väl återstartas”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.