Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Stängs av ytterligare en match

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgårdens Rasmus Schüller fick syna det röda kortet i derbyt mot AIK. 

Nu förlängs mittfältarens avstängning till två matcher och han missar därmed både mötet Elfsborg och det med Kalmar, det rapporterar Fotbollskanalen. 

Rasmus Schüller fick kliva av derbyt mot AIK redan i den elfte minuten då han ådrog sig ett rött kort. En match som Djurgården sedan förlorade med 1-0. 

I sedvanlig ordning innebar det även att han är avstängning i lagets efterföljande match, som spelas mot Elfsborg på måndag 18 oktober. Nu meddelar disciplinnämnden att mittfältaren stängs av två matcher och att han därmed även missar mötet med Kalmar en 23 oktober. 

”Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar disciplinnämnden att spelaren genom sitt agerande har äventyrat motståndarens säkerhet”, skriver disciplinnämnden i domen som Fotbollskanalen tagit del av. 

Schuller har spelat 21 av Djurgårdens 22 matcher i allsvenskan i år. Laget toppar för tillfället allsvenskan men endast på bättre målskillnad än tvåan AIK. De båda huvudstadsklubbarna är tre poäng före Malmö FF på tredjeplats när det återstår åtta omgångar av serien.