Får sparken – efter blytunga förlusten

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Helsingborgs IF sparkar tränaren Jörgen Lennartsson.

– Resultaten har inte varit på den nivå som någon av oss önskat eller hoppats på, säger sportchef Andreas Granqvist i ett uttalande.

Efter förlusten mot bottenkonkurrenten Värnamo under lördagen skrek Helsinborgsupportrar efter Jörgen Lennartssons avgång. Tränaren var på presskonferensen efter matchen tydlig med att han inte hade några tankar på att lämna sitt uppdrag.

Men nu är hans tid i HIF över för den här gången.

Under söndagen meddelar klubben att man går skilda vägar. 

– Efter förra årets härliga avslutning med att återföra HIF till allsvenskan igen visste vi alla att detta år kommer att bli en stor utmaning. Tyvärr har vi inte lyckats ta de poäng som vi önskat i inledningen av serien. Det normala i dagens fotbollsvärld är att den ansvarige tränaren byts ut. HIF har nu valt denna lösning och med tanke på vår tabellsituation har jag förståelse för beslutet och accepterar det, säger Jörgen Lennartsson till klubbens hemsida.

Granqvist: ”Inte varit på den nivå som någon av oss önskat”

Álvaro Santos och Mattias Lindström kommer tillfälligt ta över huvudansvaret, meddelar HIF.

Sportchef Andreas Granqvist om beslutet:

– Resultaten har inte varit på den nivå som någon av oss önskat eller hoppats på men det är 20 omgångar kvar och gott om tid att kunna vända skutan. Jörgen har varit en viktig pusselbit under en tid då vi byggt om den sportsliga organisationen och kommer alltid bli ihågkommen för uppflyttningen till allsvenskan efter kvalsegern mot Halmstads BK, säger han.

Helsingborg har endast plockat fem poäng på tio matcher i allsvenskan den här säsongen.