Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Showen: Hattrick och ett drömmål

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blair Turgott chockade Elfsborg.

Jamaicanen gjorde hattrick mot det guldjagande bortalaget och gav Östersund tre blytunga poäng.

Det andra målet var ett riktigt drömmål.

– Jag hörde några personer ropa men jag skulle inte passa, säger Turgott i Discovery Plus.

Fem raka förluster och ett Elfsborg som kunde gå upp i serieledning på den andra planhalvan.

Då passade Östersund – och framför allt Blair Turgott – på att chocka motståndarna rejält i första halvlek.

Turgott fick bollen till skänks från Elfsborgsbacken Christopher McVey i den 22:a minuten och helt fri med Tim Rönning placerade han in 1-0.

Drömmål från Turgott

Vid nästa mål behövde Turgott ingen hjälp från motståndarna.

Han fick bollen en bra bit utanför offensivt straffområde och när han inte fick press på sig vände han upp och sköt. Det blev ett av de mäktigaste skotten i allsvenskan 2021 och bollen satt stenhårt i krysset, vilket betydde 2-0 till Östersund.

– Så fort jag blir rättvänd mot målet har jag bara en sak i huvudet. Jag hörde några personer ropa men jag skulle inte passa. Som tur var gick den in, säger Turgott i Discovery Plus.

Gjorde sitt andra hattrick

Elfsborg vände sin senaste match hemma mot Häcken men den här gången hade man ingen lycka i sin kvitteringsjakt. Blair Turgott satte 3-0 via Leo Väisänen – vilket fullbordade hans andra hattrick i allsvenskan den här säsongen.

Östersund vann med 3-1 efter en straffreducering från Samuel Holmén och laget fick därmed tre blytunga poäng i botten av allsvenskan som laget länge har sett ut att inte ha någon chans att hänga kvar i.

– Det är det vackra med fotboll. Alla har rätt till sina åsikter och sitt synsätt. Allt vi kan göra är att försöka svara på rätt sätt och göra det vi ska göra varje dag på träning och förhoppningsvis gör vi det bra på matcherna då, säger Blair Turgott.

Larsson: ”Inte okej”

Elfsborg ligger kvar på tredje plats i serien. 

Lagkaptenen Johan Larsson tycker inte att laget förtjänade att vinna mot Östersund.

– Det speglar vår effektivitet i dag och vår vilja att ta skitjobbet. Jag är otroligt besviken, säger han i Discovery Plus.

Prestationen överlag var för dålig enligt Larsson.

– Jag kan bara tala för det vi står för i dag och det är inte okej. Vi kommer absolut inte upp i energinivån som krävs för att ta tre poäng här uppe i Östersund. Sedan hjälper det inte när vi ger bort mål heller. Vi får kämpa vidare och det är elva man som inte fungerar i dag. Det är inte enskilda personer.