Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Just nu så finns det ingenting på bordet”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Muamer Tankovic har varit en av allsvenskans bästa spelare. Det har spekulerats att han kan säljas i sommar eller förlänga kontraktet med Hammarby.

Men enligt stjärnan själv finns inget på bordet i dagsläget.

– Helt ärligt har Hammarby eller någon utländsk klubb inte lagt något på bordet.

Muamer Tankovic har varit Hammarbys bästa spelare i år. Stjärnan har producerat sex mål och fyra assist så här långt och har ett år kvar på kontraktet i Bajen.

Det har spekulerats i att Tankovic kan komma att säljas när det svenska transferfönstret öppnar. Hammarby har dock haft en förhoppning om att få behålla spelaren och dessutom förlänga avtalet.

Tidigare i veckan uttryckte Hammarbys sportchef en optimism om att parterna kan komma överens.

– Det finns inget bud på honom och vi vill förlänga och Muamer är intresserad. Vi har samtal, dialogen är pågående och jag har förhoppningar om att lösa det här. Det är en spelare som är en av allsvenskans bästa och han ska tillhöra Hammarby. Jag tror på det och vi har bra samtal, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.

Tankovic: ”Min agent kommer till Stockholm”

Huvudpersonen själv är glad över att Hammarby vill behålla honom.

– Det känns jätteskönt så klart. Det visar att jag har presterat den här säsongen och klubben känner att jag är en viktig spelare. Jag känner mig speciell och det är skönt, säger Muamer Tankovic.

Hur går kontraktsförhandlingarna?

– Vi har inte gått in på några detaljer ännu. Min agent kommer över till Stockholm den här veckan. Vi ska snacka samt gå igenom lite detaljer och hur situationen är. Jag har ett år kvar på kontraktet med Hammarby och är öppen för alla förslag. 

– Jag stänger inga dörrar. Hammarby vet också om att jag är jättesugen på att gå utomlands, det har jag sagt från dag ett vilket alla vet om. Men jag stänger samtidigt inga dörrar för en förlängning.

Tror du att det blir en förlängning?

– Jag har ingen aning. Jag är öppen för allt, det är svårt för mig att svara ja eller nej på din fråga när jag inte har haft något på bordet. Om du ger mig ett kontrakt på bordet från Hammarby och ett från utlandet, då kan jag säga vad min magkänsla är. Just nu finns inget på bordet, så jag vet inte.

”Det finns inget på bordet”

Det finns inget på bordet från Hammarby heller?

– Nej, ingenting. Därför kan jag inte svara ja eller nej. Jag kan inte säga något för att jag själv inte vet. Jag gillar att vara ärlig när folk frågar mig. Jag tycker inte om att vara hemlighetsfull och svara ”vi får se vad som händer”. Helt ärligt har Hammarby eller någon utländsk klubb inte lagt något på bordet. Det finns ingenting. Det är mycket snack bara och jag vet att det finns klubbar som kommer och kollar. Jag vet att det finns intresse, men det är jättestor skillnad på intresse och konkret.

Har du fått några anbud under sommaren?

– Nej, inget. Folk kommer och kollar på matcherna. Min agent säger till mig ”de här klubbarna är och kollar på dig, prestera”. Jag har presterat, så vad händer? Vi får se helt enkelt.