Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tar över Östersund: ”Hårt arbete som väntar”

Amir Azrafshan på plats på läktaren under Östersunds match mot Falkenberg.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

Från division fyra till allsvenskan. 

Amir Azrafshan är ny tränare för Östersunds FK.

– Det är ett hårt arbete som ligger framför oss, säger Azrafshan.  

Det var under torsdagen som Östersunds FK meddelade att Ian Burchnall inte längre blir kvar. 

Hans ersättare är nu klar. 

Amir Azrafshan, 32, kommer närmast från divison fyra där han tränade FC Djursholm. Avtalet gäller i sex månader med option på två år. 

– Ett av de svåraste men också roligaste uppdragen man kan ha i svensk klubbfotboll, säger Amir Azrafshan till klubbens hemsida. 

”Glada och stolta”

Under lördagen tog Norrlandsklubben tre livsviktiga poäng när man bortaslog bottenkollegan Falkenberg med 1-0. Azrafshan var på plats och såg segermatchen. 

– Det känns naturligtvis fantastiskt att få den här möjligheten. ÖFK:s grundsyn med fokus på individuell och lagmässig utveckling samt långsiktighet delar jag helt, säger  32-åringen. 

Mathias Rasteby, ordförande i ÖFK är nöjd över rekryteringen. 

– Vi är i dag glada och stolta över att kunna presentera Amir Azrafshan om ny huvudtränare för ÖFK. Allsvenskan är i full gång och för styrelsen är det av yttersta vikt att laget har ett modernt, målinriktat ledarskap som kan hjälpa dem på vägen mot nya segrar – det är vi helt övertygade om att vi har fått nu, säger Rasteby.