Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Östersund sparkar tränaren

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Östersund ligger sist i allsvenskan.

Nu agerar klubben och sparkar tränaren Amir Azrafshan, 34.

– ÖFK har nu valt att arbetsbefria Amir fram till årsskiftet för att lämna utrymme för nya perspektiv, säger sportchefen Adil Kizil till klubbens hemsida.

Nio poäng på 17 matcher, jumbo i allsvenskan och inte en seger seger sedan den 9 maj, läget prekärt för Östersund. Och nu väljer klubbledningen att sparka Amir Azrafshan. SportExpressen rapporterade i går att ÖFK var på väg att göra sig av med tränaren och att beslutet skulle tas på ett styrelsemöte på kvällen. 

Nu bekräftar klubben sitt att det blir en rockad på tränarposten.

– Alla i och runt ÖFK vet hur betydelsefull Amir varit för att hålla ihop laget och arbeta för att tillsammans med spelare och ledare göra det absolut bästa utifrån givna förutsättningar både föregående säsong och denna. ÖFK har nu valt att arbetsbefria Amir fram till årsskiftet för att lämna utrymme för nya perspektiv, säger Kizil.

Östersund har inte vunnit i allsvenskan sedan den 9 maj, när Sirius besegrades på hemmaplan. Efter det har laget ett uselt facit: nio förluster på tio matcher.

Norrmannen Per Joar Hansen tar nu över som tränare. 55-åringen har en lång tränarkarriär bakom sig och hans senaste uppdrag var som assisterande förbundskapten till Lars Lagerbäck i Norge.

Tidigare har han tränat Rosenborg, Ranheim, Gif Sundsvall och Aalesund.

- Hans meriter och erfarenheter gör att vi känner oss trygga i vårt val, säger Kizil.

Per Joar Hansen:

- Jag har aldrig tagit ett lag mitt i en säsong som ligger i botten, det kanske är det enda jag inte har gjort inom fotbollen, säger han.