”Vi räcker inte till – håller inte klassen”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Örebro SK har åkt ur allsvenskan.

Det står klart efter en händelserik match borta mot Hammarby som till sist slutade 3-2 till hemmalaget.

– Känslan är dålig. Det är tufft. Det är så fin klubb och vi har en för bra trupp för att hamna där vi har hamnat, säger Jiloan Hamad.

Det var inte helt matematiskt klart inför matchen – Örebro hade fortfarande chansen att hålla sig kvar i allsvenskan om man vann mot Hammarby.

Det började också lovande på Tele 2 arena när Hussein Ali slog ett inlägg mot den främre stolpen. Där fanns Björn Paulsen på plats och stötte bollen i eget mål.

Självmålet kom i slutet av första halvlek men i inledningen av den andra kom Hammarby tillbaka. En stökig situation ledde till att Simon Sandberg kunde dunka in 1-1.

Örebro åker ur allsvenskan

Målen fortsatte sedan trilla in under den andra halvleken.

Nahir Besara gav ÖSK nytt hopp när han placerade in sitt fjärde mål för säsongen i den 64:e minuten men bara två minuter senare kvitterade Akinkunmi Amoo med en distinkt nick.

Örebro hade ett par heta chanser till ett nytt ledningsmål men det blev i stället Gustav Ludwigson som nätade. Anfallaren satte 3-2 från nära håll och Hammarby vann matchen med samma siffror.

Samtidigt som Hammarby jublade över sin seger kunde Örebro konstatera att det blir spel i superettan nästa säsong. Med tre omgångar kvar har laget tio poäng upp till derbyrivalen Degerfors som ligger på kvalplatsen.

– Vi räcker inte till. Vi håller inte riktigt allsvensk klass just nu, konstaterade mittfältaren Kevin Walker när han pratade med Discovery Plus direkt efter matchen.

”Känner en oerhörd tomhet”

Sommarens stjärnvärvning Jiloan Hamad tycker att Örebro har en för bra trupp för att åka ut.

– Känslan är dålig. Det är tufft. Det är så fin klubb och vi har en för bra trupp för att hamna där vi har hamnat. Det har varit många faktorer som har spelat roll och när man summerar säsongen... Helt ärligt, vi förtjänar inte mer, säger Hamad.

Han kritiserar också sig själv.

– Jag fick en dålig start och har inte kommit upp i den standarden som jag borde. Sen var det ett pressat läge också där man ska komma in och göra väldigt mycket jobb för att vara en ny spelare. Det är mycket som inte har klaffat, dels för min egen del men laget också.

Tränaren Marcus Lantz lyckades inte rädda Örebro som han har lett i en månad.

– Jag tror både att spelare och klubb har sett hur situationen ser ut. Man har vetat om att det kan komma, nu hände det i dag. Ingen är riktigt förberedd när det väl händer, luften går ur en. Det blir tomt på något sätt, säger Lantz.

Efter matchen var spelarna framme och tackade sin klack. 

– Jag känner en oerhörd tomhet efter det här. Jag har varit här i fyra veckor och känner så, så du kan tänka dig hur de som har varit här länge känner. Det finns inte så mycket att säga, jag vet inte vad jag ska säga i sådana här lägen, säger Marcus Lantz.

Se fler höjdpunkter från allsvenskan