Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eddahri klar för spel i Djurgården

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Djurgården förstärker offensiven.

Klubben har gjort klart med Omar Eddahri.

Nyheten väntas bli officiell inom kort.

Djurgården ligger femma i tabellen efter 16 spelade omgångar och är på jakt efter nyförvärv efter att anfallsstjärnan Tino Kadewere nyligen lämnat för franska Le Havre.

Och nu har man alltså en ny spelare klar.

Tidigare i dag publicerade agenten Blash Hosseini en bild på Twitter där Djurgårdens sportchef Bosse Andersson poserade ihop med ett nyförvärv och SportExpressens uppgifter gjorde gällande att det handlade om Omar Eddahri, 27, som gjorde succé i AFC Eskilstuna 2014-2017.5

Återförenas med Özcan

Inför den här säsongen flyttade han till Sirius, där han inte riktigt fick det att stämma. Efter att ha gjort blott sex matcher valde han i juni att flytta vidare till Ittihad Tanger i Marocko – men bara en dryg månad senare kom parterna överens om att bryta kontraktet.

Och nu vänder Eddahri alltså hem till Sverige igen.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Ända sedan jag spelade i Djurgården för många år sen har det alltid varit en dröm att få spela för A-laget. Jag har tagit en lite annorlunda väg för att komma hit men nu blir det äntligen av. Jag har varit på väg till Djurgården flera gånger så det är kul att det händer, säger Eddhari till Djurgårdens hemsida. 

– När jag växte upp och spelade för Djurgården så var A-laget det första lag man såg upp till. Då blir det ju automatiskt så att man får känslor för föreningen. Så i grund och botten har det varit Djurgården som gällt för mig.

Att det blir just Djurgården innebär dessutom att han återförenas med tränaren Özcan Melkemichel, som han hade en väldigt god relation med under tiden i AFC.

Omar Eddahri, som kan spela både anfallare och ytter, blir Djurgårdens tredje nyförvärv i sommar. Tidigare har man även hämtat in Erik Johansson och Nicklas Bärkroth.

https://twitter.com/BlashSwish/status/1027475529916661760

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!