Sågas rejält: "Det finns ingen chans"

Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Nattsvart för Örebro. 

Degerfors vann derbyt med 2-1.

– Vi sparkar förhoppningsvis ner dem till superettan, säger målskytten Victor Edvardsen i Discovery Plus.  

Det osade ångest när Örebro ställdes mot Degerfors under måndagskvällen. Båda lagen slåss för överlevnad i allsvenskan där ÖSK parkerar näst sist och Degerfors på en kvalplats. 

Därför var det minst sagt mycket som stod på spel när länsderbyt drog i gång på ett fullstatt Behrn arena. 

Klockan hann ticka upp till fyra minuter innan hemmalaget tvingades till ett tidigt byte. Skadebenägne Martin Broberg skadade knät efter en duell med Abdelrahman Saidi och tvingades till ett byte. 

Experten: ”Degerfors håller på att spela ut dem”

Broberg gjorde blott andra starten den här säsongen i allsvenskan och senast mot IFK Göteborg blev det 29 minuter spel. David Seger ersatte 31-åringen som såg märkbart tagen ut. 

Degerfors var klart det bättre laget och i den 25:e matchminuten tog man också ledningen. Victor Edvardsen, som gjorde ett hattrick i förra mötet lagen emellan, dribblade in sig i straffområdet och rullade kyligt in 1-0. Sju minuter utökade Abdelrahman Saidi till 2-0 med ett distansskott. 

– Vi kör över dem, vi leker med dem. Jag tänkte bara att jag ska vända och skjuta. Det är underbart. Nu ska vi fortsätta så, säger Saidi efter den första halvleken. 

– Det finns ingen chans i världen att ÖSK spelar i allsvenskan nästa säsong. De har varken försvarsspel eller självförtroende. Degerfors håller på att spela ut dem, säger experten Anders Andersson. 

Edvardsen: ”All press låg på dem”

I den andra halvleken drog tempot ned rejält och Degerfors-supportrarna sjöng ”superettan här kommer Örebro”. Matchen slutade till sist 2-1 efter en sen hemmareducering genom Agon Mehmeti. 

Resultatet innebar att ÖSK mer eller mindre är klart för degradering – samtidigt tar Degerfors ett stort steg mot ett nytt allsvenskt kontrakt. 

– All press låg på dem. Det var lite skakigt i början men sen får vi kontroll på det och gör två mål som de inte orkar hämta ikapp. Vi har nu vunnit två derbyn och förhoppningsvis sparkar vi ner dem till superettan, säger Victor Edvardsen i Discovery Plus.  

Mållöst i dramatisk stormatch