Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter kontrakt med ”storklubbsklausul”

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har gjort sitt i Sirius.

– När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till klubbens hemsida. 

Sirius höll sig kvar i allsvenskan.

Uppsalalaget slutade på 13:e plats med fyra poäng ner till Brommapojkarna på kvalplats.

När jakten på en allsvensk biljett är avslutad tvingas Sirius ledning nu i stället jaga efter nya tränare. 

– Sedan vi fick beskedet i början på veckan har processen för att hitta lösningar för den sportsliga ledningen pågått med full aktivitet, säger Ove Sjöblom.

Bergstrand och Lagerlöf lämnar Sirius

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har varit tränare och sportchefer i Sirius sedan 2012.

Under sommaren 2017 skrev de på ett nytt treårskontrakt med en utlands-/storklubbsklausul.

 

LÄS MER: Özcan Melkemichel lämnar Djurgården 

 

Den klausulen har nu duon valt att utnyttja. Och SportExpressen kunde strax efter beskedet avslöja att de nu tar över som tränare i Djurgården. 

– Vi är oerhört tacksamma mot Kim och Thomas för den fantastiska resa de lett vårt A-lag på under de senaste sju åren och det arbete de lagt ner för vår förening. Den kultur och den professionalism som genomsyrar föreningen i dag är till stora delar deras förtjänst, säger Ove Sjöblom.

– De har varit enormt uppskattade i hela föreningen som de fantastiska ledare och personer de är, och vi tycker naturligtvis att det är otroligt tråkigt att de nu väljer att lämna, men vi önskar dem all lycka i sina fortsatta karriärer, säger Ove Sjöblom.

Assisterande tränaren Mirza Jelecak kommer att leda laget under processen att hitta en ny huvudansvarig.