Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar Norrköping – klar för rysk klubb

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Sead Haksabanovic är klar för Rubin Kazan.

Den ryska klubben är överens med IFK Norrköping om en övergång. 

Affären är klubbens största genom tiderna. 

– Jag är väldigt tacksam för vad fansen och IFK Norrköping gjort för mig, säger Sead Haksabanovic till Norrköpings hemsida.

Som SportExpressen tidigare skrivit om så har IFK Norrköping varit nära att sälja sin stjärnspelare Sead Haksabanovic och att Rubin Kazan uppgavs leda kampen om 22-åringens underskrift. 

Nu bekräftar IFK Norrköping att övergången är i hamn. 

– Det har varit ett sant nöje att ha haft att göra med Sead, både som spelare och människa. Jag önskar honom lycka till av hela mitt hjärta, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling, till klubbens hemsida.

Så mycket får Norrköping

Haksabanovic anslöt till IFK Norrköping på lån från West Ham inför säsongen 2019 och köptes sedan loss från Premier League-klubben under 2020.

76 matcher och 20 mål senare lämnar han nu klubben och gör det som Norrköpings största försäljning någonsin.

– Sead har levererat på allsvensk toppklass och visat stor lojalitet mot föreningen. I sammanhanget vill vi också tacka för ett fint samarbete mellan Sead, hans rådgivare och köpande klubb för en affär som IFK Norrköping är oerhört stolta och nöjda över, säger Patrik Jönsson, tillförordad sportchef till Norrköpings hemsida. 

Enligt uppgifter till SportExpressen liggger övergångssumman på omkring 60 miljoner plus bonusar.  West Ham har också rätt till 20-30 procent av vad han köptes för. Det vill säga omkring 14 miljoner kronor. Dessutom ska som brukligt ett agentarvode betalas ut och det kan finnas en del andra parter som ska ha en del pengar. Så transfernettot för övergången ser ut att bli en bra bit under 60 miljoner kronor.