Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter med AIK och avslutar sin karriär

Joel Ekstrand avslutar karriären efter flera skadefyllda säsonger.Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Larsson och Joel Ekstrand.Foto: BILDBYRÅN

Joel Ekstrand avslutar fotbollskarriären – 30 år gammal.

Den tidigare landslagsbacken bryter kontraktet med AIK.

– Läkare har nu konstaterat att jag inte längre kan spela på elitnivå, säger Ekstrand till klubbens hemsida.

Joel Ekstrand lämnade Helsingborg 2011 som nybliven svensk mästare och landslagsman, 22 år gammal.

Efter en sejour med mindre speltid i Udinese fortsatte karriären i England där han blev en regelbunden startspelare i Watford.

En korsbandsskada hämmade dock svenskens utveckling och 2018 vände han hem till Sverige och AIK. 

Där har skadeproblemen fortsatt. Såväl 2018 som 2019 förstördes av olika skador, som AIK väljer att kalla för ”underkroppsskador”. Mittbacken gjorde bara ett kortare inhopp i svenska cupen och ett kortare inhopp i allsvenskan (i sista omgången mot Kalmar) under 2018.

”Tyvärr fick jag aldrig visa vad jag ville visa”

Under 2019 blev det inte en enda match för Ekstrand, som nu väljer att avsluta karriären. Därmed bryter han också kontraktet med AIK där parterna hade en option över 2020.

– Joel har gjort några rejäla försök. Han har skött sin rehab på det sätt som han behövt för att ge sig själv chansen och kommit ut till startlinjen vid två tillfällen och i samband med det så har han fått bakslag. Joel har varit föredömlig i hur han har gett energi till laget och gruppen under den perioden som han har haft det tufft och vi tackar honom för hans tid i AIK, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Joel Ekstrand:

– Min tid i AIK har varit fantastisk bortsett från att jag varit skadad, men tyvärr fick jag aldrig visa vad jag ville visa. Jag vet att jag kunde bidragit enormt sportsligt om jag bara hade fått i gång kroppen igen, men läkare har nu konstaterat att jag inte längre kan spela på elitnivå. Jag är så glad över att ha varit en del av den här klubben under två år, säger han.