Ofori återvänder – skriver långt avtal

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Ebenezer Ofori är klar för AIK.

24-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Hans kärlek till AIK är oomtvistad, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Ofori kom till AIK under sommaren 2013, satte ett snabbt avtryck i klubben och utvecklades till att bli en av allsvenskans bästa på sin position.

Efter säsongen 2015 prisades han också som allsvenskans bästa mittfältare under Allsvenskans stora pris.

För tre år sedan (2017) lämnade Ofori för Stuttgart. Efter en sejour i MLS och New York City FC återvänder mittfältsstjärnan nu till AIK – 24 år gammal.

– Ebenezer Ofori och AIK är en kärlekshistoria. Han har egenskaper som hotar motståndare, såväl individuellt som kollektivt, vilket framför allt kommer att öka lagets offensiva kraft. Hans kärlek till AIK är oomtvistad och att han nu har valt att skriva på för fyra år i AIK i detta skede av karriären visar att han med all önskvärd tydlighet låtit hjärtat påverka beslutet, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Ofori har gjort tio A-landskamper för Ghana. Hans nya kontrakt är över fyra år och sträcker sig till och med 31 december 2023.

– Jag har kommit fram till att Oforis vägar och AIK:s vägar alltid kommer vara synkade, säger Ofori till klubbens hemsida.

– Det här är ännu en möjlighet att representera laget jag älskar; ett lag som för alltid kommer vara en del av min historia. Jag skulle inte byta den här stunden mot något annat. AIK är mitt hem och jag är glad att vara tillbaka, säger han.

Tidigare i veckan stod det klart att AIK säljer målvakten Oscar Linnér och hämtar in Jakob Hauugard.