Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då bryter Daniel Kindberg tystnaden

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Tidigare under torsdagen släpptes Daniel Kindberg på fri fot. 

Nu meddelar Östersunds FK att Kindberg tar en timeout från sitt uppdrag som ordförande i klubben. 

– Det går inte att sitta i styrelsen eller på annat sätt företräda klubben så länge nuvarande misstankar kvarstår, säger vice ordförande i Östersunds FK Hasse Carlsson. 

I tisdags anhölls Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg, på sannolika skäl, misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Detta efter att Ekobrottsmyndigheten gjort en razzia på Kindbergs kontor på bostadsbolaget Östersundshem. 

Han satt sedan anhållen fram till klockan 17 på torsdagen då han släpptes på fri fot, även om misstankarna mot honom kvarstod. 

– Alternativet hade varit att gå in med en häktningsframställan och frihetsberöva dem, men jag har inte skäl till det. Då krävs det att man ska finna att det finns skäl att de kan försvåra utredningen till den grad att det finns skäl att häkta dem och den bedömningen gör jag inte i nuläget, säger kammaråklagare Niklas Jeppsson. 

Daniel Kindberg tar timeout

Nu meddelar Östersund på sin hemsida att Kindberg tar timeout från sitt uppdrag som ordförande i klubbens styrelse. 

Klubben skriver att det var Kindberg själv, som på ett möte med styrelsen under torsdagskvällen, bad om att få ta en timeout. En lösning de tyckte var den rätta. 

– Det går inte att sitta i styrelsen eller på annat sätt företräda klubben så länge nuvarande misstankar kvarstår. Det gemensamma beslutet gäller under utredningstiden, säger vice ordförande i Östersunds FK Hasse Carlsson. 

– Daniel Kindberg väljer att inte kommentera situationen i nuläget, fortsätter han. 

I stället kallar ÖFK till presskonferens med Kindberg klockan 18 på fredag.