Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kims karriär över – bryter kontraktet

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kim Källström slutar med fotbollen. 

Källström bryter sitt kontrakt med Djurgården - något som blev officiellt under dagen. 

Det var inför den här säsongen som Djurgården värvade hem Kim Källström efter att han brutit kontraktet med Grasshoppers i Schweiz. Mittfältaren skrev då på ett kontrakt som sträckte sig i två säsonger - och togs emot med stor kärlek av Djurgårdens supportrar. 

Men efter att han varit med och fört DIF till en Europaplats den här säsongen är det nu färdigspelat. 

Kim Källström slutar

Källström slutar med fotbollen, vilket SportExpressen var först att rapportera. Det blev officiellt under fredagen. Mittfältaren sa redan efter säsongen var slut att han skulle fundera över sin fotbollsframtid. 

– Jag är otroligt stolt och glad. Jag har upplevt enormt mycket. Jag sitter här som en väldigt tacksam man. Jag känner att jag är färdig. Jag känner att jag har uträttat det jag kan som fotbollsspelare, säger Källström. 

– Jag känner att jag börja sakna kraften och energin som krävs. Så med respekt för Djurgården och för supportrarna som reser land och rike runt så kliver jag av. 


LÄS MER: Kim Källström kan tvingas betala tillbaka miljoner


Nu bryts alltså kontraktet i förtid. 

Spelade 127 landskamper

Kim Källström slutade i landslaget redan efter EM 2016. Då hade han spelat 127 matcher och gjort sexton mål. 

Under sin aktiva karriär representerade han BK Häcken, Djurgårdens IF, Rennes, Lyon, Spartak Moskva, Arsenal och Grasshopper. 


LÄS MER: "Den bästa spelaren i allsvenskan på 2000-talet"


Hans meritlista rymmer SM-guld med Djurgården 2002 och 2003, Svenska cupen 2002, Ligue 1 2006, 2007 och 2008 och FA-cupen 2013/14.