Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kacaniklic klar för kroatisk toppklubb

Alexander Kacaniklic är klar för Hajduk Split.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Kacaniklics bästa säsong i Hammarby var 2019.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Alexander Kacaniklic är näste spelare att lämna Hammarby.

Han är klar för Hajduk Split som skriver att man får Kacaniklic gratis trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Jag är väldigt stolt över att ha spelat för Hammarby, säger Kacaniklic till Hammarbys hemsida.

Under måndagen bekräftade Hammarby först att David Fällman lämnar klubben.

Några timmar senare blev det sedan offentligt att Alexander Kacaniklic lämnar för Hajduk Split i den kroatiska högstaligan.

– Det känns så klart tråkigt att lämna Bajen, men samtidigt har jag en ny spännande utmaning framför mig. Jag har verkligen haft en fantastisk tid här, fått vänner för livet och är väldigt stolt över att ha spelat för klubben, säger Kacaniklic i ett pressmeddelande.

Alexander Kacaniklic lämnar Hammarby

29-årige Alexander Kacaniklic kom till Hammarby från franska Nantes inför säsongen 2019 och under det året gjorde han tio mål och åtta assister i allsvenskan.

2020 blev det fyra mål och nio assister.

– Det var fantastiskt att få en klasspelare som Alex till Hammarby, som hållit hög klass i sitt offensiva spel. Samtidigt har han varit tydlig med sin ambition att gå ut i Europa igen, och den möjligheten har han nu fått, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Lämnar utan övergångssumma

Sportchefen fortsätter:

– Återigen så gäller vår strategi som riktmärke, och med tanke på den offensiva balansen vi har i truppen, och att vi har flera spelare under stark utveckling, så känner vi oss trygga att tillmötesgå Alex önskan. Alex har bidragit stort i Hammarby med sin kvalitet och professionalism och vi önskar honom lycka till

Kacaniklic hade kontrakt med Hammarby över säsongen 2021 men Hajduk Split skriver på sin hemsida att han kommer till klubben utan att man behövt betala någon övergångssumma.

Hans kontrakt gäller i tre och ett halvt år.