Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jordan: "Detta är rätt klubb för mig"

Jordan Larsson återvänder till allsvenskan efter ett mindre lyckat åt i Nederländerna.
Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES / STELLA PICTURES JOHAN VALKONEN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Jordan Larsson återvänder till svensk fotboll och allsvenskan.

Anfallaren presenterades av IFK Norrköping på en presskonferens.

– Det är rätt klubb för mig, säger Jordan Larsson.

Jordan Larssons äventyr i holländska NEC Nijmegen är över för den här gången. Tidigare i dag rapporterade lokaltidningen de Gelderlander att Larsson lämnar Nijmegen för spel i Sverige - och uppgifterna gjorde dessutom gällande att anfallaren köps loss från sitt avtal.

NEC:s tekniska direktör Remco Oversier berättade för tidningen att övergången är bäst för både Jordan Larsson själv och klubben. Samtidigt skickade IFK Norrköping ut en kallelse om presskonferens, klockan 14.00, på Östgötaporten arena.

Larsson klar för Peking

Där presenterades Jordan Larsson av IFK Norrköping, i sällskap av klubben tränare Jens Gustafsson, framför en samlad presskår.

– Vi hälsar Jordan hjärtlig välkommen till IFK Norrköping, säger Jens Gustafsson på presskonferensen.

– Jag har sällan, eller aldrig varit med, en matchning som är väl genomtänkt som att Jordan ska tillhöra IFK Norrköping. Han har egenskaper som passar väl i den fotboll vi spelar. Han kommer till en miljö som kan göra honom bättre, och han gör oss slagkraftigare, säger tränaren.

Larsson: "Rätt klubb för mig"

Peter Hunt, ordförande i klubben:

– När det gäller Jordan, har vi haft flertalet kontakter under en längre tid. Med det har jag sagt att Jordan varit högst på vår prioriteringslista, säger Hunt.

– Är det något man verkligen vill ha så är får man betala för det. Vi nämner inga siffror, och det är inget vi ska fokusera på, men spelare av Jordans kaliber hittar man inte längre ner på hyllorna.

Jordan Larsson:

– Norrköping har varit intresserade under en längre tid, jag har varit intresserad, och det är en bra klubb i Sverige. Det är rätt klubb för mig att komma till, säger han.

– Spelsättet passar mig väldigt bra och sedan har klubben varit väldigt angelägna om att värva mig. Det är viktigt att känna sig uppskattad. Det ska bli otroligt kul.

Jens Gustafsson och Jordan Larsson. Foto: NT.se

Jordan beskriver tiden i Holland som lärorik.

– Det var en lärorik period helt klart. Men jag är här för att konkurrera nu. I Holland fick jag spela lite på kanten, men jag vill ju vara anfallare, men jag spelar där tränaren behöver mig.

– Det känns roligt att vara tillbaka i allsvenskan, det är en liga jag känner till, och Norrköping är ett väldigt starkt lag. Vi kommer ha ett bra år tillsammans, säger anfallaren.

Jens Gustafsson meddelade också att Jordan Larsson kommer att ansluta till Sveriges januariturné - där han ersätter en flyende allsvensk stjärna. 

– Jag fick nyheten ganska nyligen, det är otroligt kul. Det är någonting som alla fotbollsspelare vill bli, det är fantastiskt kul, säger han om uttagningen.

– Jag fick samtalet i dag efter ett återbud.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!