Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken efter den galna slutminuten: ”Konstigt”

Allsvenska snackisar från Helsingborg-Hammarby, Kalmar-AIK och Blåvitt-Malmö
Ludwigson räddar poäng åt Hammarby.Foto: Dplay
Foto: Dplay
HIF:s målvakt Alexander Nilsson deppar.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
David Ousted tappar in 1-0.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Gustav Ludwigson räddade poäng för Hammarby i matchens sista spark mot Helsingborg.

Därmed räddade han också sin målvakt David Ousted efter en jättetavla.

– Det blir en konstig match. De gör det framgångsrikt och vi ser energilösa ut, fantasilösa, säger tränaren Stefan Billborn efter matchen.

Helsingborg tog emot Hammarby på Olympia i den tolfte omgången av allsvenskan.

Efter en lovande start för Hammarby bjöd dock målvakten David Ousted Helsingborg på matchens första mål.

Max Svensson avslutade med en lös boll rakt på Ousted som målvakten fumlade in i mål när han skulle fånga den i skopan. Ousted blev rasande på sig själv och sparkade ner ställningen med en extraboll bakom målet.

– Det är ett stort misstag av mig. Det är en enkel räddning och jag är redan på väg att göra något annat. Det är ett stort misstag och jag har bett om ursäkt till killarna och sagt att jag tar på mig den. Jag satte oss i en situation vi inte borde vara i. Så är livet som målvakt, det händer ibland och du måste gå vidare från det, säger målvakten.

Hammarby tryckte på under hela andra halvlek och i den sista tilläggsminuten blev Gustav Ludwigson till sist poängräddande hjälte. Anfallaren forcerade in bollen på en hörna och matchen slutade 1-1. Ludwigson var besviken vid slutsignal.

– De har inget ordnat anfallsspel, då blir det handbollsförsvar och det är ganska svårt att luckra upp det. Vi måste träna på att hitta mönster som funkar mot den typen av försvar, säger han.

”Kokade över lite”

Efter slutsignalen var flera Hammarby-spelare och den assisterande tränaren Joachim Björklund framme hos domarteamet och klagade på att de inte fick spela mer än tre minuters tilläggstid.

– Vi uppfattade det först som att han sa att det skulle vara fyra minuter, och redan då reagerade vi på att det var för lite med tanke på hur matchen hade varit, han hade varit ute och pratat och gett rött kort hit och dit, säger poängräddaren Gustav Ludwigson.

Han fortsätter:

– Och sedan när det bara blev tre minuter och han blåste när ingen var med på det så kokade det över lite kanske, men jag tror att om du frågar alla på bussen nu så kommer alla fortfarande vara besvikna på att matchen blåses av så tidigt. 

Tror du att ett par extra minuter hade givit er möjlighet att ta alla tre poäng?

– Ja. Vi lyckades göra ett mål i sista sekunderna, då hade vi lika väl kunnat göra ett till. Vi hade säker fått ett läge till, men nu blev det inte så.

Billborn: ”En konstig match”

Hammarbys tränare Stefan Billborn om matchen:

– Det blir en lite konstig match där Helsingborg tar ledningen och sedan riktar in sig mest på försvar. Det gör de framgångsrikt och vi ser energilösa ut, fantasilösa. 

Billborn fortsätter:

– Jag har svårt att se att det skulle vara så här lågt tempo i en sådan här match om det hade varit publik här, men det är en verklighet vi måste leva i.

Mittbacken David Fällman håller med sin tränare.

– De vill ju inte ha tempo, så det har han rätt i. Men vi vill ju det, Stefan vill ju att vi ska spela med högre tempo, säger Fällman.

Stort fokus på silly season i Allsvenskan 2020 med Noa Bachner, Anel Avdic och Philip Gadd