Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag vet ingenting om motståndarna”

Höjdpunkter: AIK-Hammarby
Svenska mästarna AIK ställs mot FK Ararat från Armenien i den första omgången. Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Panajotis Dimitriadis. Foto: HAMZA KÜçÜKGÖL / FRILANSFOTOGRAFERNA / 441 FRILANSFOTOGRAFERNA.SE

Här är AIK:s motståndare i kvalet till Champions League. 

De regerande svenska mästarna ställs mot FK Ararat från Armenien i den första omgången.  

- Vi ska vara väl förberedda och inte underskatta något motstånd, säger Panos Dimitriadis. 

AIK vann SM-guld efter att ha vunnit den sista matchen mot Kalmar med 1-0 i november förra året. Stor matchvinnare blev mittbacken Robin Jansson, som nickade in matchens enda mål i den första halvleken. 

I och med SM-guldet går nu AIK in i den första omgången i kvalet till Champions League. Senaste gången, och den enda, som AIK deltagit i Champions League var 1999. 

Kvalificerade sig för gruppspel

Då tog sig laget hela vägen till gruppspelet efter att ha slagit ut AEK Aten i kvalet, där Nebojsa Novakovic gjorde det avgörande 1-0-målet hemma på Råsunda. Då lottades AIK ”Dödens grupp” med Barcelona, Arsenal och Fiorentina som gruppmotståndare. Det slutade med att AIK hamnade sist i gruppen med en poäng. En poäng som bärgades efter 0-0 hemma mot Fiorentina. 

Lottades under tisdagen 

Under tisdagen var det dags för lottningen till årets Champions League-kval och nu står det klart att AIK inleder mot FK Ararat från Armenien. 

- Jag ska vara ärlig och säga att jag inte vet någonting om motståndarna. Men vi kommer att vara väl förberedda när vi ska möta dem. Vi kommer att ha bra koll på dem. - Det ska bli roligt att få in i ett Champions League-kval. Det ser vi fram emot, säger Panos Dimitriadis. 

Uppladdningen har börjat 

AIK:s spelare kom tillbaka från lite ledighet i förra veckan och är nu i gång för fullt. Imorgon spelar laget en träningsmatch mot BK Häcken i Bengtsfors. 

- Vi sitter på bussen dit nu. Det var skönt med lite ledighet men nu är det skönt att det är i gång igen. Vi har varit i gång ett tag och det känns bra, säger Dimitriadis. 

Det blir första gången du reser till Armenien?

- Ja, jag har aldrig varit där så det blir intressant. Vi ska som sagt vara väl förberedda när vi möter dem och sedan gäller det för oss att inte underskatta något motstånd. Det kommer bli ett svårt kval.