Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fördes akut till sjukhus – missar avslutningen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Johan Wiland missar slutspurten i allsvenskan.
Det meddelar Hammarby under onsdagen, de skriver att anledningen ska vara en infektion i axeln som tvingat målvakten till akut opereration. 

– Nu hoppas vi att operationen går bra så att Johan blir frisk och får möjlighet att läka helt, säger Jesper Jansson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Hammarbymålvakten Johan Wiland har sedan sitt inträde i klubben varit en tongivande pjäs i Stockholmslaget men nu står det klart att han missar resten av säsongen.

Klubben meddelar att det var under tisdagskvällen som målvakten drabbats av kraftiga smärtor i vänster axel och tvingades läggas in akut på sjukhus, där konstaterades det att han drabbats av en infektion i axeln. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 

 

– Johan har haft problem med sina axlar i flera år. I början av året gjordes en planerad operation i höger axel för att minska problemen och vi fick ett bra resultat. Dock har besvär i vänster axel uppstått som krävt åtgärder i samband med matcherna. Nu tvingas Johan genomgå en akut operation i vänster axel, och efter ingreppet är det viktigaste att Johan får lugn och ro så att axeln kan läka, så får vi ta sikte på nästa säsong, säger Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klotz.

 

 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport

 

”Väldigt tråkigt”

Hammarbys sportchef uttalar sig även han på Hammarbys hemsida:

– Väldigt tråkigt för Johan. Vi har varit medvetna om hans axelproblem och därför haft tre målvakter i truppen. Vi har varit relativa förskonade från allvarligare akuta skador det senaste året, men det är sådant som händer inom elitfotbollen. Vi är trygga i situationen och nu får helt enkelt någon annan kliva fram. Nu hoppas vi att operationen går bra så att Johan blir frisk och får möjlighet att läka helt, säger han.

Nästa match för Hammarby är borta mot Wilands förra klubb – Malmö FF på bortaplan den 20 oktober. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta