Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Cifuentes tar över i Hammarby

Foto: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Martí Cifuentes är klar som ny tränare för Hammarby.

SportExpressens avslöjande bekräftades under onsdagen.

– Jag är väldigt lycklig att få den här möjligheten, säger Cifuentes till klubbens hemsida.

För ungefär en månad sedan beslutade Hammarby beslutade att gå skilda vägar med tränaren Milos Milojevic.

I förra veckan avslöjade SportExpressen att klubben var detaljer från att göra klart med Ålborgs tränare Martí Cifuentes.

Nu är spanjoren presenterad som ny tränare för Hammarby. 39-åringen har skrivit på ett treårskontrakt och ”kommer att ansluta till Hammarby så snart som möjligt”, enligt klubben.

– Jag är väldigt lycklig att få den här möjligheten, att komma till en så anrik klubb som nu är inne på en spännande resa. Hammarby har en stark trupp och jag ser fram emot att få jobba med spelarna och tillsammans med lagledningen. Självklart ser jag också fram emot att få uppleva den atmosfär klubbens supportrar skapar på Hammarbys hemmamatcher, säger Cifuentes till klubbens hemsida.

Martí Cifuentes klar för Hammarby

Hammarbys ordförande Mattias Fri:

– Vi har jobbat intensivt med den här rekryteringen under de senaste veckorna, hållit ett stort antal intervjuer och tagit mängder av referenser på de kandidater vi har diskuterat. Vi landade i att Martí är rätt tränare för oss, och vi känner oss väldigt nöjda med att få honom till Hammarby. Vi är övertygade om att han är helt rätt för vår fortsatta utveckling, och vi ser fram emot att komma i gång med vårt samarbete, säger han.

Cifuentes köps loss från från Ålborg, som han hade kontrakt med till 2023, men har fostrats som tränare i Katalonien och även varit i AIK som ungdomstränare.

Jesper Jansson: ”Han har en tydlig idé”

År 2017 anslöt han till AIK som ungdomstränare och blev året därefter chefstränare för klubbens U19-lag. Under sommaren 2018 skrev han på för norska Sandefjord mitt under säsongen.  

Han lyckades inte rädda laget från nedflyttning den säsongen, men tog laget upp till norska Eliteserien säsongen därpå. Inför säsongen 2020 lämnade han Sandefjord för danska Ålborg. 

– Martí fyller alla de kriterier vi eftersökte, och har det som krävs för att lyfta vårt A-lag till nästa nivå. Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har för Hammarby. Han har en tydlig idé om hur fotbolls ska spelas, och även den är i linje med Hammarbys, det vill säga en offensiv, framåtlutad fotboll, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.