Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet: Hammarby får inte flytta derbyt

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby ville skjuta upp derbyt mot Djurgården ett dygn för att kunna ta in 500 åskådare.

Men så blir det inte.

Anledningen? Djurgården ville inte byta datum.

– Det är trist för våra supportrar, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Regeringen har lagt fram ett förslag om att tillåta 500 åskådare på fotbollsmatcher från och med den 17 maj. Den 16 maj möts Hammarby och Djurgården på Tele2 Arena.

Under de senaste dagarna har Hammarby jobbat för att flytta matchen en dag, men det ville inte Djurgården.

– Om vi antar att det blir lite förändringar mest hela tiden här framöver, då blir det oöverskådligt att hålla på att flytta matcher. Vår inställning är därför att matchen ska ligga där den ligger nu på söndagen, förklarade Djurgårdens vd Henrik Berggren för Fotboll Sthlm i lördags.

Han erkände samtidigt att Djurgården eventuellt hade resonerat annorlunda om det var de som hade hemmaplan i derbyt.

”Det var en tvist”

Under fredag morgon höll tävlingsnämnden ett möte där de slog fast att Hammarby-Djurgården inte flyttas. Det blir därmed spel den 16 maj – inför åtta åskådare.

– Den kommer inte flyttas. Det var en tvist, föreningarna var inte överens, vi har en princip om att föreningarna måste vara överens, och nu när man inte är det så ligger matchen kvar som planerat, säger tävlingsnämndens ordförande Christer Gustafsson.

Två andra matcher flyttas dock för att kunna ta in mer publik: Elfsborg-Halmstad och Degerfors-Örebro. I de fallen var båda lagen överens.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson:

– Det var väntat, vi är inte direkt förvånade. Trist för våra supportrar som har stöttat oss hela vägen under den här tiden och det är mest dem man tänker att det är trist för. Men i övrigt var det väntat och det var inte så att vi hade väntat oss någon välvilja från Djurgården i den här frågan.

Är ni besvikna?

– Ja, men inte sura. Vi hade velat flytta derbyt för att få in våra supportrar, nu blev det inte så. Det var väntat för vår del.