Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Goitom avslutar sin karriär: ”Är över nu”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Henok Goitom, 37, avslutar karriären. 

Den här säsongen blir anfallarens sista. 

Från och med 2022 kommer han vara assisterande tränare för AIK:s P19-lag. 

Henok Goitom kom till AIK 2012 och har sedan dess gjort 99 mål på 292 tävlingsmatcher. Han har tidigare även spelat i La Liga och Serie A.

Nu meddelar anfallaren, som var med och vann AIK:s senaste SM-guld 2018, att han avslutar karriären efter säsongen. Det återstår två matcher för Stockholmsklubben, mot Elfsborg och avslutningen mot Sirius. 

– Jag gick en dag in till vår sportchef Henrik Jurelius kontor och sa odramatiskt att det är över nu, det är dags för andra spelare att ta över. 2021 är mitt sista år i AIK, säger Goitom i Discovery Plus och fortsätter: 

Goitom: ”Dags för nästa del av min resa”

– Det här året känner man att man vill göra så mycket mer men kroppen vill inte och det på något sätt ändrar sporten fotboll från att det är din passion till att det sakta men säkert... Om ordet passion är massa pusselbitar och varje bit börjar försvinna, man känner inte samma driv på grund av att kroppen inte klarar av det. Men när kroppen och hjärnan inte går ihop känns det skönt att sluta faktiskt.

Nu väntar ett nytt kapitel för Henok Goitom – i AIK. 37-åringen blir nämligen assisterande tränare för P19-laget. 

– Nu är det dags för nästa del av min resa som supporter och fotbollsledare så småningom. Med det sagt så säger jag inte hej då utan snarare att vi ses inom kort igen. Tack för allt, säger Henok Goitom till klubbens hemsida.