Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Goitom förlänger med AIK

Henok Goitom avgör i sista matchen för säsongen.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Henok Goitom fortsätter i AIK.

Lagkaptenen förlänger sitt kontrakt med klubben i ytterligare ett år.

– Henoks stora betydelse för AIK är odiskutabel, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Efter en stark höst slutade Henok Goitom på en delad sjätteplats i allsvenska skytteligan med 11 mål. Men 35-åringens kontrakt löper ut vid årsskiftet och hans framtid har varit oklar.

– Vi har inte pratat faktiskt. Jag tror att man ska prata om sådant efter säsongen. Det vore häftigt att spela ett år till med AIK, men samtidigt är det inte bara jag som ska ta det beslutet, sa han till SportExpressen inför allsvenska avslutningen. 

Goitom förlänger med AIK

Men nu står det klart att det blir ytterligare en säsong i AIK. Aftonbladet avslöjade under söndagen att Goitom och AIK kommit överens om ett nytt kontrakt – och senare under dagen bekräftades det av klubben.

– Jag är överlycklig över att ha signat ett nytt kontrakt med AIK Fotboll. AIK och fotboll ligger mycket varmt om mitt hjärta och jag vill spela i AIK så länge som jag kan, säger Henok Goitom till klubbens hemsida.

Sportchefen Björn Wesström:

– I den process som nu ligger framför oss med att utveckla både spelet och spelarna så blir Henoks kompetens, erfarenhet, ambition och ledarskap viktiga ingredienser. Det känns fantastiskt att vi säkrat ännu en säsong tillsammans.

Ur ”Guldrushen” om Henok Goitoms betydelse för AIK

Expressens program ”Guldrushen” om den allsvenska slutstriden. Här pratar Noa Bachner och Daniel Kristoffersson bland annat om Henok Goitom och AIK.