Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mardrömmen: Erik Berg missar hela säsongen

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Erik Bergs knäskada ställer till med en tuff smäll för Djurgården i guldstriden i allsvenskan.

Mittbacken blir borta resten av säsongen.

– Det är oerhört tungt för mig personligen men jag ska göra vad jag kan för att stötta grabbarna hela vägen under resten av säsongen, säger Berg i ett uttalande. 

Erik Bergs knä har varit en följetong under hela sommaren. Han har inte spelat en match sedan det allsvenska uppehållet och i stället fått följa Djurgårdens kamp i toppen av serien från läktarplats. 

Nu kommer det definitiva beskedet om 30-åringen. Han blir borta resten av säsongen. 

Berg borta resten av säsongen

– Jag kommer att behöva operera ett knä. Det var inte det beskedet man ville höra och det betyder att den här säsongen är förbi för mig. Det är oerhört tungt för mig personligen men jag ska göra vad jag kan för att stötta grabbarna hela vägen under resten av säsongen, säger Berg i ett uttalande. 

– Jag ska kämpa på och köra rehab under hösten och har inga planer på att ge upp.

– Jag har spelat hela vårsäsongen på smärtstillande. På sommaren började det göra för ont. I matcherna kände jag mig inte på topp. 

Berg skriver sig som ”allmänt nere”.

– Det är tungt för mig att vara här ute. Men det är fantastiskt att se grabbarna spela, fotbollen de spelar just nu. De är så jävla duktiga just nu. 

På söndag spelar Djurgården en match som kan bli direkt avgörande i guldstriden: borta mot Malmö FF. Jacob Une Larsson och Marcus Danielson väntas starta i mittlåset för Dif.