Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jamaicansk talang klar för Djurgården

Foto: Agentfirman internationaldymensions hemsida.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Peter McGregor är klar för Djurgården.

Den jamaicanske 20-åringen har skrivit på ett lånekontrakt med en längre option, precis som SportExpressen kunde avslöja i januari.

– Det är verkligen kallt här, men jag tror att jag kommer att anpassa mig snabbt till kylan, säger McGregor till Djurgårdens hemsida.

I slutet av januari kunde SportExpressen berätta att den 20-årige anfallaren Peter McGregor, med meriter från Jamaicas U20-landslag, var på väg till Djurgården.

Enligt uppgifterna skulle han skriva på ett lånekontrakt över säsongen för att sedan kunna köpas loss från Duhaney Park FC i den jamaicanska högstadivisionen.

Under tisdagen bekräftade Djurgården värvningen.

– Peter kommer hit som ett lån under säsongen och vi har en option med klubben på ett längre kontrakt. Vi ska lära känna varandra nu i början och sedan kan det finnas olika typer av vägar. Men målsättningen är att han ska vara en truppspelare 2022, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Djurgården värvar Peter McGregor

McGregor själv är också nöjd med att vara på plats i Sverige.

– Jag gjorde en del research innan jag kom hit. Jag har kollat på träningar och försäsongsmatcher och gillar det jag ser. Det känns som en riktigt bra laganda och jag gillar energin i laget. Dessutom har jag spelat med många av spelarna när jag kört Fifa och haft dem i mitt lag, säger McGregor till Djurgårdens hemsida.

Han har haft en positiv dialog med Bosse Andersson.

– Han tror verkligen på mig och det ger mig motivation. Det kan jag använda för att trycka på och komma vidare som fotbollsspelare. Men det är klart att det här är ett stort steg från för mig. Det är inte ofta en skolpojke som tar steget rakt in i en professionell värld och det blir en utmaning, men jag känner mig redo för den och jag försöker alltid att vara positiv i min inställning. 

Det är mycket att vänja sig i i Sverige. Bland annat vädret.

– Det är verkligen kallt här, men jag tror att jag kommer att anpassa mig snabbt till kylan. Sedan är det en ny miljö och ett nytt språk som jag måste lära mig så det får jag ta bit för bit. Men jag vet ju varför jag är här och min familj och mina vänner har stora förhoppningar på mig, säger McGregor.