Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag ser det inte som en protest mot mig”

Se ett av Nikola Djurdjics mål för Hammarby från säsongen som gick.
Nikola Djurdjic.Foto: SportExpressen
Stefan Billborn.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Djurdjic.Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Enligt FotbollDirekt vägrade Nikola Djurdjic att träna med Hammarby i går onsdag.

Men i dag var han tillbaka i träning med sina lagkamrater.

– Han är ute på planen och kör, säger pressansvarige Love Gustafsson.

– Jag ser det inte som en protest mot mig, säger tränaren Stefan Billborn.

Hammarbys anfallsstjärna Nikola Djurdjic jagas av en klubb i den kinesiska andraligan, vilket SportExpressen kunde avslöja förra veckan. Anfallaren har blivit erbjuden ett tvåårskontrakt.

Enligt FotbollDirekt har Hammarby nobbat den kinesiska klubbens bud, vilket i sin tur ledde till att Djurdjic vägrade träna under onsdagen. 

”Ute på planen och kör”

Men i dag torsdag var Djurdjic tillbaka i träning.

- Han är ute på planen och kör, säger pressansvarige Love Gustafsson.

Stefan Billborn uttalade sig om Djurdjic efter träningen:

– Jag vet egentligen inte mer än att han inte var här (i går). Jag har inte pratat med honom om det, jag har förstått att det varit tjall på tråden då känner jag att andra får sköta det. Jag tror inte att Nikola får mer energi av att jag ligger på om det, säger Bajen-tränaren.

Det sägs att det är en protest?

– Jag har inga kommentarer.

Han var ute och körde i dag.

– Ja, han körde på och var på bra humör. Det är skönt att inte behöva hålla på med sådant där, jag lägger inte energi på det. Det får de som jobbar på det med Micke, Jesper (Jansson), styrelsen och Nikola, de ödslar nog så mycket energi på det så att jag inte behöver göra det.

Det är ändå en viktig spelare i ditt bygge.

– Det är fladdriga tider, rykten om spelare hit och dit och man får koncentrera sig på de man har. Än så länge är han en spelare hos oss. Jag förhåller mig till det.

Stör inte det här verksamheten?

– Nej, nu är spelarna så jävla trötta så de orkar nog inte bryr sig. Spelarna vet nog mycket mer än vad jag vet för de pratar i omklädningsrummet. Jag har inga problem med Nikola överhuvudtaget, om jag hade haft det så hade jag pratat med honom.

Om han lämnar, vad betyder det för Hammarby?

– Det är klart att de skulle vara en försvagning. Om han lämnar, då ersätter vi det på något sätt, men inte med hans kvaliteter. Man måste ta in en spelare, det är inget snack om det. Jag behåller honom så klart.

”Började komma sms från journalister”

Blir han kvar?

– Det vet jag inte. Det går så fort här allting, vi har säkert många spelare som kan försvinna ju närmare slutet vi kommer. Det blir fel att fokusera på det man inte har. Jag kan inte fokusera på spelare utanför, hur uppfattas det i gruppen då? Jag kan ha önskemål gentemot styrelsen, men då får vi hålla det där.

Vad kände du i går när det kom fram?

– Han var inte på träningen. Jag fick en lista och förhåller mig till det. Jag märkte mest att det började komma sms från journalister. Jag vet ingenting, det finns ingen anledning att svara för det blir konstigt.

Men du visste inget om vad som hänt?

– Jag vet lite grann men jag är inte intresserad av detaljerna. Jag vet ungefär det som stått i tidningarna. Spelare är människor också, jag ser det inte som en protest mot mig. Jag har inga problem med det. Det är inte heller en protest mot klubben, då skulle han inte vara här. Det har inte påverkat spelarna heller, avslutar Billborn.

Även målvakten Johan Wiland är tillbaka i träning för Hammarby.

Mer mål av Djurdjic. Här hänger han in en nick mot Kalmar.