Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De får Djurgården möta i CL-kvalet

Djurgårdens Aslak Witry drömde om Champions League-spel redan när Expressen träffade honom under guldfirandet på Stockholms Stadion.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: via www.imago-images.de / Imago Sportfotodienst

Djurgården möter under söndagen Hammarby i ett Stockholmsderby.

Samtidigt har Champions League–kvalet lottats – svenska mästarna ställs mot ungerska Ferencvaros och slipper därmed Celtic och Legia Warszawa.

– Jag tror ändå att Ferencvaros var det bästa alternativet av dem, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Mitt i uppladdningen inför Stockholmsderbyt mot Hammarby fick djurgårdssupportrarna hålla ett öga på Champions League–lottningen från schweiziska Nyon.

Sent på lördagskvällen meddelade Uefa att Djurgården hade hamnat i samma seedningsgrupp som Celtic, Legia Warszawa och Ferencvaros. 

Det blev det sistnämnda motståndet för Djurgården som ställs mot de ungerska mästarna – det återstår dock att se om matchen kan spelas i Budapest med tanke på coronarestriktionerna. Enligt Uefas protokoll måste hemmalaget i sådana fall ordna en neutral spelplats i en ort eller land dit båda lagen kan och får resa – misslyckas man tilldelas motståndarlaget automatiskt segern med 3–0. 

Djurgårdens sportchef kommenterar utfallet:

– Vi hade kunnat få Ferencvaros ändå, men vi visste i går att det här var de tre vi kunde få, som alla är meriterade och har en lång historia. Jag tror ändå att Ferencvaros var det bästa alternativet av dem, säger han till Fotbollskanalen.

Matchens spelas i ett enkelmöte och avgörs den 18 eller 19 augusti.

Det här gäller för Djurgården vid inresa till Ungern

Från den 15 juli gäller nya regler för inresa till Ungern. Ungerska myndigheter klassificerar länder som antigen gröna, gula eller röda. För närvarande klassificeras Sverige som ett gult land.

 

Från gröna länder kan såväl ungerska som utländska medborgare resa in utan restriktioner. För resenärer från gula länder genomförs hälsokontroll vid gränsen, och utländska medborgare som uppvisar misstänkta covid-19 

–symptom kan nekas inresa. För de som inte uppvisar covid-19–symptom gäller 14 dagars hemkarantän eller, för de som saknar en fast adress, 14 dagars karantän på en av myndigheterna anvisad plats.

 

Undantag från karantänsreglerna beviljas för de som kan uppvisa två negativa PCR covid-19 test (utfärdade på ungerska eller engelska) genomförda tidigast 5 dagar innan inresan men med 48 timmars mellanrum. Vidare kan de ungerska myndigheterna bevilja att man testar sig på plats i Ungern efter att karantänen har inletts. Om det första testet är negativt då hävs karantänen men man måste fortfarande efter 48 timmar genomföra ett andra test.

Källa: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/ungern/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

Djurgården lottades mot Ungerska Ferencvaros i Champions League-kvalet.