Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvällens match spelas – trots ÖFK:s önskan

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Måndagskvällens match mellan Djurgårdens IF och Östersunds FK kommer spelas.

Efter två positiva coronafall i Östersund ville bortalaget ställa in matchen men tävlingskommittén har beslutat att den ska spelas.

”Kvällens match mot Östersunds FK 18:30 på Tele 2 Arena kommer spelas som planerat”, skriver Djurgården på Twitter.

I kväll spelas de första matcherna i allsvenskans sjätte omgång. Djurgården tar emot Östersund hemma på Tele 2 arena med avspark 18:30. Men inför kvällens match har två spelare i Östersund testats positivt för covid-19.

– Det är väldigt få symtom, det är inte någon som känner sig särskilt sjuk. Den ena vet vi inte om det är nysmitta eller en som har gammalt positivt prov. Övriga spelare känner sig friska och vi har en dialog med Djurgården att kunna genomföra matchen så säkert som möjlig, säger klubbens lagläkare Martin Lindroth.

Då är det alltså två spelare som testats positivt för covid inför matchen i ÖFK?

– Ja, precis.

Hur agerar ni nu?

– Vi följer strikta rutiner hela tiden med munskydd och hålla god distans samt att man håller sig för sig själv i truppen. Sedan har vi då en dialog med Djurgården som arrangerar matchen och så att vi så säkert som möjligt kan ta in spelarna på arenan och genomföra matchen. Övriga spelare i truppen har testats negativt.

Är matchen i fara?

– Nej, som jag ser det nu är den inte det. Men jag kommer att ha en ny avstämning med Djurgårdens medicinska team också. Spelarna som testats positivt sitter isolerade.

Beslut under eftermiddagen

När tas ett beslut?

– Det är inte jag som tar beslutet men det blir här under eftermiddagen så klart. Men just nu är det inget beslut taget i alla fall.

Är båda spelarna som testats positivt i Stockholm?

– Det vet jag inte. Den ena är det nog men den andra har isolerats på annat håll just nu. Jag är inte på plats själv så jag vet inte om han är kvar där eller tagit sig därifrån.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Vi har haft en dialog. ÖFK har informerat oss och vi har varit behjälpliga. Så är läget, säger sportchefen till SportExpressen.

Östersund ville skjuta upp matchen

Senare under onsdagen kom uppgifter från FotbollDirekt om att Östersund hade begärt att skjuta upp matchen mot Djurgården.

Det bekräftar lagläkare Martin Lindroth för SportExpressen.

– Vi har fått några spelare som har symtom, som skulle kunna vara covid. Därför får inte de vara med i truppen och vi har informerat tävlingskommittén och Djurgården om det. Vi har frågat om det inte kan vara läge att skjuta på matchen, säger Lindroth.

– Det är fyra stycken som har lite lindrigare symtom och som reglerna är ska man hålla sig hemma då. Då blir det sex spelare som inte är tillgängliga. 

Lindroth säger att fler spelare kan vara smittade.

– Vi kan inte utesluta att fler kommer insjukna. Det är en säkerhetsfråga och det handlar om att minimera så att man inte får något smittoutbrott.

Matchen spelas som planerat

Trots Östersunds önskan om att skjuta upp matchen så kommer den att spelas som planerat.

Det beslutade svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté på ett extrainsatt möte.

”Kvällens match mot Östersunds FK 18:30 på Tele 2 Arena kommer spelas som planerat”, skriver Djurgården på Twitter.