Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjälten: ”Började bli lite press från farsan”

Nabil Bahoui jublar efter sitt avgörande.Foto: Dplay
AIK firar.Foto: Dplay

Två ribbträffar men inga mål.

Ända fram till den 93:e minuten.

Då nickade Nabil Bahoui in 1-0 till AIK mot Mjällby.

– Jag brukar inte läsa vad som skrivs men det började bli lite press från farsan där hemma, säger Bahoui efter matchen.

Nabil Bahoui missade från nära håll och dunkade en stenhård boll i ribban. 

Men första halvlek mellan AIK och Mjällby slutade mållöst.

I den andra halvleken var det AIK som låg på för ett segermål och matade inlägg mot offensivt straffområde. Skärpan fanns dock inte där hos hemmalaget och i stället var det Mjällby som var närmast när Eric Björkander nickade ett inlägg i ribban i den 73:e minuten.

AIK såg ut att få nöja sig med att ta en viktig poäng i den allsvenska bottenstriden när Henok Goitom missade ett nästan öppet mål med drygt tio minuter kvar.

Nabil Bahoui avgjorde mot Mjällby

Men när tilläggstiden egentligen var slut fick AIK slå en sista hörna och då var Nabil Bahoui på rätt plats och nickade in 1-0.

I intervju med Dplay tillägnade han målet till sin son som han brukar träna nickar med och därefter berättar han att press också kom från annat håll i familjen.

– Jag brukar inte läsa vad som skrivs och så men det började bli lite press från farsan där hemma. Fyra-fem matcher från start och inga poäng, så efter det har det börjat släppa, säger Bahoui.

– Han sa att det har gått nu fyra-fem matcher utan poäng, så det är dags att börja göra något. Sedan sa han det kanske med lite andra ord, fortsätter Bahoui med ett skratt. 

Vad har du för känsla i kroppen när du springer ut och ska fira målet?

– Det har varit ett bra go i laget och jag är bara glad att vi vinner. 

Per Karlsson historisk i AIK igen

Hur upplever du målet?

– Min styrka är ju inte att göra mål på huvudet, men jag har jobbat på det litegrann, men sedan är de tre poängen det viktiga med tanke på den sitsen vi är i. 

AIK går nu upp på 24 poäng – tre poäng mer än IFK Göteborg och Helsingborg på kvalplatsen. Laget har dessutom en match mindre spelad.

I hemmalaget blev Per Karlsson också historisk. Han gjorde sin 322:a allsvenska match för AIK och är därmed den spelare som gjort flest matcher för klubben i allsvenskan. I juli blev han också den spelare som gjort flest matcher för klubben överhuvudtaget.

Mjällby ligger nia i allsvenskan på sina 28 poäng.