Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvenskans seriestart flyttas till början av juni

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Klubbarna vill flytta seriestarten till juni. 

Nu är även det formella beslutet fattat av Svenska fotbollförbundet.

”Det skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni”, skriver SvFF i ett pressmeddelande.

Det var på onsdagen som klubbarna i allsvenskan och superettan kom överens att flytta fram ligastarterna till juni. I samband med beslutet lämnades en framställan in till Svenska fotbollförbundet vars uppgift har varit att fatta ett slutgiltigt beslut i frågan.

– Det var en stor enighet. Det finns alltid massa detaljfrågor, men dem får vi skjuta framåt i tiden. Det var total enighet som jag upplevde det, bland klubbarna, sa Djurgårdens vd Henrik Berggren till SportExpressen i går.

På torsdagen kom det väntade beskedet.

SvFF klubbar igenom beslutet

Svenska fotbollförbundet har beslutat att acceptera klubbarnas önskemål om en seriestart i juni, det meddelar SvFF i ett pressmeddelande.

”Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni”

Vidare skriver Svenska fotbollförbundet att målbilden är att de kvarvarande matcherna i svenska cupen, för herrar och damer, ska spelas klart i anslutning till seriestarten.

”SvFF, SEF och EFD har i samråd också beslutat att kvarvarande matcher i Svenska Cupen damer och herrar skjuts på framtiden med målbilden att återuppta spelet i anslutning till seriestart.”

 

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av corona-utbrottet

LÄS MER: Zlatan donerar en miljon kronor

LÄS MER: SHL inför värvningsstopp