Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s smäll i jakten på guldet: ”Lider oerhört”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Chinedu Obasi tvingades kliva av derbyt mot Hammarby med en skada.
Nu står det klart att anfallaren missar resten av säsongen - och upplösningen i guldstriden. 

– Jag är ledsen över det här beskedet och att det kom i detta viktiga skeende av säsongen, men ibland är livet uppåt och ibland nedåt, säger Obasi i en kommentar på AIK:s hemsida.  

Det var i den 26:e minuten i söndagens derby mot Hammarby som Chinedu Obasi blev sittande i gräset. Nu skriver AIK på sin hemsida att den 33-årige anfallaren missar resten av säsongen på grund av en ”underkroppsskada”. 

– Vi lider oerhört med Chinedu nu när det är konstaterat att en skada håller honom borta för resten av säsongen. Han kommer saknas både som spelare och som person i vår dagliga verksamhet. Exakt hur och var hans rehabverksamhet ska bedrivas skall vi sätta oss och diskutera inom kort, säger Björn Wesström, AIK:s sportchef.

Obasi kommenterar själv bakslaget så här: 

– Jag är ledsen över det här beskedet och att det kom i detta viktiga skeende av säsongen, men ibland är livet uppåt och ibland nedåt. Det känns mycket tråkigt gentemot klubben, mina lagkamrater och AIK-supportrarna att jag inte kan bidra mer på planen i år. Jag ger alltid allting på planen, men nu kommer jag istället att pusha mina lagkamrater under avslutningen av säsongen och jag har fullt förtroende för dem. Jag kommer att arbeta hårt för att komma tillbaka i full kraft igen, men just nu vill jag inte prata mer om skadan, säger han till AIK:s hemsida.