Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK värvar ytterback - landslagsmannen klar

AIK:s sportchef Björn WesströmFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK rustar för nästa säsong.

Den kenyanske landslagsbacken Erick Otieno, 23, har skrivit på ett femårskontrakt.

– AIK är ett stort lag och det känns bra att nu ha skrivit på ett avtal, säger han till klubbens hemsida. 

I mitten av november avslöjade SportExpressen att AIK förhandlade med Erick Otieno och under onsdagseftermiddagen meddelade AIK att man har skrivit ett långt avtal med kenyanen.

Den 23-årige ytterbacken, som närmast kommer från samarbetsklubben Vasalund, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024.

– AIK är ett stort lag och det känns bra att nu ha skrivit på ett avtal. Jag har sett de flesta hemmamatcherna på Friends arena under min tid i Sverige och min målsättning är att spela många matcher för AIK och vinna titlar med klubben, säger Erick Otieno till AIK:s hemsida.

AIK värvar kenyansk landslagsman

Klubbens sportchef Björn Wesström är glad över att ha knutit till sig Otieno som är ordinarie i det kenyanska landslaget.

– För att utveckla vårt spel behöver vi naturliga yttrar. Erick kan spela i alla positioner till vänster oavsett spelsystem vilket gör att vi ökar konkurrensen och ger oss en större flexibilitet i vårt sätt att spela, säger han och fortsätter:

– Erick är i dag ordinarie A-landslagsman i en nation på stark frammarsch, vilket är intressant ur ett marknadsvärdesperspektiv och vi ser mycket fram emot att arbeta med Ericks utveckling framöver.

Erick Otieno flyttade till Sverige sommaren 2018 och debuterade för Vasalund förra hösten.

Under årets säsong startade han 19 matcher för Vasalund i division ett norra och noterades för ett mål. Otieno kommer ansluta till AIK:s trupp i januari.

https://twitter.com/aikfotboll/status/1202226922194948104