AIK värvar en finsk talang – från Ajax

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK:s lagbygge fortsätter.

Nu värvar de svenska mästarna från den holländska storklubben Ajax.

– Jag är riktigt stolt, glad och exalterad över att skriva på för en så stor klubb som AIK, säger den finske landslagsanfallaren Saku Ylätupa till klubbens hemsida.

De regerande svenska mästarna AIK förstärker i anfallet.

Under tisdagskvällen meddelade den allsvenska klubben att man kommit överens med Ajax om den finske landslagsmannen Saku Ylätupa.

Kontraktet sträcker sig över fyra säsonger.

– Jag är riktigt stolt, glad och exalterad över att skriva på för en så stor klubb som AIK och jag ser fram emot att inleda det hårda arbetet med laget. Jag längtar redan efter att säsongen ska starta, säger Saku Ylätupa till AIK:s hemsida. 


FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 


Finländsk landslagsanfallare till AIK

19-åringen lämnade HJK Helsingfors för Ajax sommaren 2017. Sen dess har han spelat i den holländska storklubbens U19- och reservlag. Den åttonde januari i år debuterade han för A-landslaget då Finland slog Sverige med 1-0 under januariturnén. 

Nu ser han fram emot en ny utmaning i AIK och klubbens sportchef Björn Wesström ser stor potential i anfallaren.

– Saku har farten och bollkontrollen som sitt signum och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vår offensiv. Hans ålder gör att det finns enormt med potential att utveckla och vi är stolta och glada över att vi har nått fram till ett avtal med Ajax och Saku om en gemensam framtid, säger Wesström.

AIK har sen tidigare värvat tillbaka anfallaren Chindeu Obasi från Elfsborg och den norske backen Daniel Granli från Stabaek.