Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK kunde inte lämna arenan efter förlusten

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

AIK åkte på en tung derbyförlust.

Efter matchen kunde varken Djurgården eller AIK lämna arenan.

– Jag vet att det är många besvikna supportrar där ute, säger Nabil Bahoui.

Djurgården tog sin första derbyseger över AIK i allsvenskan sedan 2011 samtidigt som AIK inkasserade sin femte förlust för säsongen. 

”Gnaget” har därmed en seger på sina åtta senaste matcher i serien. Efter derbyt kunde varken AIK eller Djurgården lämna Friends arena - anledningen var att ett stort antal supportrar samlats utanför.

– Jag vet att det är många besvikna där ute, jag vet inte om vi kommer ut med bilarna, säger AIK-spelaren Nabil Bahoui efter matchen.

Supportrar utanför arenan

Det är fans där utanför?

– Jag har hört det.

Hur känns det?

– Det är en reaktion. Det är supportrarnas sätt att reagera. Jag har varit i AIK länge, det är inget nytt. Det är förståeligt.

AIK:s lagkapten Henok Goitom:

– Vi var ute och pratade med supportrarna. De var där för att man bryr sig. Jag vill vara tydlig med att ingen var hotfull, det var en bra konversation. Supportrarna får inte vara inne på arenan och det är fullt naturligt att de kommer dit. De vill ge oss kraft.

– Vi hade en bra dialog och vi ska ta detta vidare till resten av truppen för att situationen är allvarlig. Vi får inte tro att bara för att vi har AIK:s klubbmärke på bröstet så kommer allt att lösa sig, för då kan allt bli värre. Vi måste släppa allt som går att släppa och tänka på nästa match. Det är där fokus ligger.

Goitom: ”Rikard gick ut först”

Vad sa supportrarna?

– De vill förstå hur läget ser ut och säga vad de känner. Vi berättade också vad vi känner och det var en bra dialog. Det är alltid bättre med supportrar som bryr sig än som inte bryr sig.

Vilka var där?

– De äldre var där. Det är fullt naturligt, de unga ska inte stå där för vissa är inte ens 18 år. Rikard (Norling) gick ut först, sedan kom vi äldre.

På frågan om Goitom känner förtroende för Rikard Norling svarar han.

– Så länge Rikard har ett kontrakt med AIK kommer jag alltid gå till hans rum om han behöver hjälp för att både han, jag och laget vill förändra detta till det bättre. 

– Sedan om styrelsen har förtroendet är upp till dem, men så länge du är en av oss så är du fortfarande vår.

Allsvenska snackisar från matchen mellan Häcken och Göteborg.