För två veckor sen meddelade regeringen att lättnaderna av publikrestriktioner kommer att genomföras i fem steg.
Från och med 1 juni tillåts 500 åskådare på fotboll.
Nu står det klart vad nästa steg är.
Under torsdagens pressträff presenterade regeringen sin plan och där framgick det att steg två ska börja exakt en månad senare, alltså två dagar innan allsvenskan startar om efter EM-uppehållet. Och det med 3 000 åskådare på plats.
Detta förutsatt att man har en anvisad sittplats.
Steg tre planeras till mitten av juli och steg fyra i september. Det är i nuläget inte inplanerat när steg fem ska börja gälla.
Först ut att få ta in 3 000 åskådare på allsvensk fotboll blir IFK Norrköping, som tar emot Malmö FF den tredje juli.
– Det är glädjande att man fattar beslut om att öppna upp läktarna ännu mer. Vi kommer att se till att ordna ett smittsäkert arrangemang för 3000 åskådare, säger IFK Norrköpings tf klubbchef Örjan Hansson.
3 000 på läktarna i allsvenskan
Han fortsätter:
– Vi ser fram emot att det blir publik på läktaren och det är klart som tusan att vi ska jobba för att det ska bli ett kanonarrangemang. Alla kommer att titta och lyssna på vår match för att se hur det känns med en allsvensk match där det är fler än åtta på läktaren. Jag tror att vi kommer att få mycket tv-publik.
Dagen efter spelar Hammarby hemma mot nykomlingen Halmstad.
– Vi har planerat inför massa olika scenarion, det har länge pågått inom svensk fotboll ett arbete där vi har planerat för olika scenarion och hur man ska lägga upp det så vi är trygga med att vi kommer att klara det. Vi kommer att ta in så många som vi kan/får, vi har en hel del säsongsbiljetter som ska hedras, säger Göran Rickmer, evenemangsansvarig hos Hammarby.
– Det känns alltid bra att det går åt rätt håll. Vi har levt i en pandemi och jag har full respekt för det men det är alltid skönt att det kommer positiva besked.
Hur tror du spelarna kommer reagera?
– Vi märkte av redan en skillnad när vi släppte in åtta åskådare. All arenaidrott ska ses med publik, det blir en synergi mellan publik och utövare.