Journalist på derbyt blev misshandlad

Foto: Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES

En journalist på blev misshandlad under derbyt mellan Djurgården och Hammarby.

En åskådare tog sig in på pressläktaren och slog journalisten i ansiktet.

– Det är helt oacceptabelt, säger Erik Westberg, chef för TV4-gruppen, där den misshandlade journalisten arbetar.

– Vi vill absolut inte ha sådant på läktare, säger Hammarbys stjärna Kennedy Bakircioglü.

Det var i pausvilan i Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby på Tele2 arena som händelsen inträffade. En åskådare tog sig in på pressläktaren och gick till attack mot en journalist från TV4-gruppen som var på plats.

Enligt TT så slog åskådaren journalisten i ansiktet och brottade ner hen innan en polis - som var på matchen privat - grep in och kunde gripa åskådaren.

Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson säger dock till TT att han inte vill kommentera händelsen innan han har fått en bild av vad som har hänt.

Kan leda till polisanmälan

TV4-gruppens chef Erik Westberg bekräftar dock för SportExpressen att det var en av deras medarbetare som blev attackerad på pressläktaren.

– Det är helt oacceptabelt - det får inte hända, säger Erik Westberg, chef för TV4-gruppen.

– Vi kommer att vidta alla åtgärder som krävs så fort vi får en tydlig bild om vad som har hänt.

Kan det bli en polisanmälan?

– Vi vill först ta in alla uppgifter om vad som har hänt sen kommer vi att följa de rutiner vi har när sånt här händer. Självklart kan det leda till en polisanmälan. Av det jag har hört så tyder det på att det blir det. Men vi ska ta in all information först.

Kennedys ord om misshandeln

Djurgårdens presschef Jonas Riedel säger följande:

– Jag vet inte exakt vad som hänt i nuläget men vi tittar på det. Det får inte hända så klart. Det är otroligt mycket olyckliga omständigheter. Det ska vara jättesäkert på pressläktaren.

– Det är fruktansvärt beklagligt att det har hänt. Jag är jätteledsen och besviken. Vi sitter och tittar nu om det finns tv-bilder och skapar oss en bild av händelsen och ser till så det inte händer igen.

Har ni identifierat någon?

– Jag vågar inte svara på det. Men jag vet att polisen var inblandad.

Hammarbys Kennedy Bakircioglü:

– Det är någonting som ingen av oss gillar. Vi står inte bakom sådant där. Vi vill absolut inte ha sådant på läktare. Det kan vara barnfamiljer som kan råka illa ute. Vi vill att folk ska kunna känna sig trygga och ha trevligt. Den här gången var det en journalist… Jag hoppas bara att det inte är allvarligt med om. Det är jättetråkigt

Stökigt redan inför matchen

Redan inför matchen så var det stökigt på läktarna. Under uppvärmningen så möttes anhängare av de båda lagen på långsidan varpå ett slagsmål utbröt. Polis kom dock snabbt till läktaren och lyckades lugna ner situationen.

Bakircioglü kommenterar det enligt följande:

– Stämningen var väldigt bra. Det hände lite smågrejer som inte är bra på läktarna innan matchen. Det gillar ingen av oss att se. Men det löste sig på ett bra sätt. Annars visade Hammarby-fansen ett enormt stöd som de alltid gör, säger han.