Hjalmar Jonsson förlänger sitt kontrakt med Blåvitt. Foto: Carl Sandin
Hjalmar Jonsson förlänger sitt kontrakt med Blåvitt.  Foto: Carl Sandin

Jonsson kvar i Blåvitt ytterligare en säsong

Publicerad

GÖTEBORG. Logi Valgardsson ratades - men en annan isländsk back får stanna i Blåvitt.

Hjalmar Jonsson har skrivit på till 2014.

– Klart det varit ovisst, men det är så fotbollen fungerar. Nu har man fått besked och det är skönt. Jag ville jättegärna stanna, säger 32-åringen.

En rejäl lårskada förstörde merparten av 2012. Men Jonsson hann tillbaka, slog sig direkt in i startelvan - och spelade till sig ett nytt kontrakt. Det blir två nya, blåvita år - nummer tolv och tretton i ordningen (!) - för Hjalmar Jonsson.

"Alltid trivts i Göteborg"

– Annars hade man fått söka sig till nåt annat, men jag är jätteglad att det blev som det blev, säger han. När Erik (Lund) och Mikael (Dyrestam) kommer tillbaks blir konkurrensen hård. Men jag vill givetvis fortsätta spela.

Tretton år i samma klubb, det är ovanligt i dagens fotboll?

– Egentligen tänkte jag inte så mycket när jag flyttade hit. Jag ville bli proffs och tog det som det kom, sen har det bara blivit så här. Jag trivs för jäkla bra i Göteborg och har alltid gjort, säger Hjalmar.

Kan tänka sig att fortsätta

– Klart det hade varit roligt att prova på nåt annat men det har inte blivit så eftersom jag trivts så otroligt bra.

Blir det här karriärens två sista år?

– Nu har jag tänkt ta de här två åren och göra dem så bra som möjligt. Sen får vi helt enkelt se. Är jag hel och frisk och känner att det är kul kan jag tänka mig att fortsätta.

Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag