Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jonathan Ring är klar för Djurgården

Jonathan Ring. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Djurgården förstärker inför nästa säsong. 

Yttern Jonathan Ring, senast i Kalmar FF, har skrivit på ett treårskontrakt. 

– Det var inget svårt beslut utan när Djurgården dök upp så kände jag direkt att jag ville hit, säger han till klubbens hemsida

Magnus Eriksson riskerar att vara förlorad för Djurgården. Tidigare under måndagen bekräftade Dif på sin hemsida att de gett säsongens succéspelare tillåtelse att resa till amerikanska San José och träffa klubben San José Earthquakes för en läkarundersökning. 

Men samtidigt har de förstärkt laget med ett nytt namn. 

Jonathan Ring. 

Jonathan Ring är klar för Dif

Den 26-åriga mittfältaren, som i somras återvände till Kalmar FF efter en kort sejour i Turkiet, är klar för tre år i klubben. 

– Jag vet ju att det är ett av de största lagen i Sverige med mycket publik. Jag har ju mött Djurgården på planen när jag spelat för Kalmar och ser man till senaste matchen i år så var det riktigt bra tryck på läktaren. Det är någonting som jag ser fram emot och det känns skönt att ha publiken i ryggen nu, säger Ring till klubbens hemsida. 

Så här beskriver han sin syn på fotboll: 

– Jag gillar att ha mycket frihet i anfallsspelet så det typen av anfallsspel som Özcan (Melkemichel, tränare) förespråkar passar mig. Djurgården har överlag spelat en offensiv, passningsinriktad fotboll som jag gillar och jag har hört mycket gott om Özcan. Vi har inte hunnit träffas än men ska ta ett snack inom kort.

Bosse Andersson nöjd med värvningen

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd med sitt nyförvärv. 

– Jonathan är en väldigt skicklig fotbollsspelare som gjorde en bra höst i Kalmar efter sitt äventyr i Turkiet. Nu är han väldigt motiverad att komma till en större förening och har valt Djurgården. En spelare som jag har stora förväntningar på, förklarar Bosse som ser många intressanta egenskaper hos Jonathan.