Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jonas Knudsen om konkurrensen på vänsterbacken

Konkurrensen blir allt hårdare för Jonas Knudsen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Malmö FF presenterade Gabriel Busanello nyligen.

För Jonas Knudsen blir konkurrensen allt hårdare.

– Du får alltid vara beredd på att det kommer in nya spelare, säger han.

När Malmö FF spelade årets första träningsmatch under fredagen startade Jonas Knudsen på vänsterbacken.

Förutom Knudsen finns det just nu två andra vänsterbackar i truppen. Brasilianaren Gabriel Busanello, som är det senaste nytillskottet i truppen, är en av dem. Den andra är Martin Olsson – som nyligen förlängde sitt kontrakt med två år.

– Det är intressant, men så är fotboll. Du får alltid vara beredd på att det kommer in nya spelare. Jag kör på och visar vad jag kan på träningarna, säger Jonas Knudsen.

”Finns alltid saker som kan dyka upp”

Han kom tillbaka från en knäskada under hösten, men hade ont om speltid. Under vintern har det funnits flyttrykten kring dansken.

– Nu är jag i MFF och det enda jag har tänkt på är att komma hit med fullt fokus. Det finns alltid saker som kan dyka upp och de kanske kommer och säger att jag inte ska vara en del av det här längre. Nu fick jag starta och har uppenbart gjort mig förtjänt av att spela, säger han.

Har det funnits konkreta förslag som du tagit ställning till?

– Det har jag inte riktigt någon kommentar till. Jag fokuserar på detta, sen är det andra upp till klubben och folk runtomkring mig. 

Hyllar nyförvärvet

I den första halvleken hade Knudsen nyförvärvet Taha Ali framför sig på vänsterkanten och duon hade flera fina kombinationer. Efter matchen berömde Knudsen sin medspelares offensiva kvaliteter.

– Det var fantastiskt kul att se och han fick en bra start. 

Taha Ali var också den som låg bakom Malmö FF:s 1–0-mål. Men när speakern ropade ut att målet bedömdes som självmål buade publiken. Ali själv var inte allt för besviken över att inte få målet.

– Det viktigaste var att den gick in i mål, men det var jättekul, säger han.

I den andra halvleken slog Patriot Sejdiu till med ett klassmål och fastställde slutresultatet till 2–0.

Startelvorna i Henrik Rydströms första match:

Första halvlek: Johan Dahlin - Joseph Ceesay, Lasse Nielsen, Derek Cornelius, Jonas Knudsen - Sergio Peña, Emmanuel Lomotey - Moestafa Zeidan, Sören Rieks, Taha Ali - Isaac Kiese Thelin


Andra halvlek: Ismael Diawara - Anton Tinnerholm, Matej Chalus, Noah Eile, Felix Beijmo - Oscar Lewicki, Hugo Larsson - Patriot Sejdiu, Buya Turay, Sebastian Nanasi - Malik Abubakari.


I den andra halvleken kom Hugo Bolin in i 80:e minuten, ersatte Abubakari.