Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johnson: "Inte rätt tid att lämna Dif i vintras"

Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Sam Johnson jagas av storklubbar som Bordeaux och Lokomotiv Moskva.

I morgon vill han sänka Hammarby - och bryta Djurgårdens derbyförbannelse.

- Det går inte att bli uppstressad för att vi inte vunnit ett derby på länge. Vi vet vad vi kan och ska slå Hammarby, säger han.

TRE NYCKELSPELARE I DERBYLAGEN

DJURGÅRDEN

Kenneth Höie, målvakt

Målvakten blev nummer ett efter en hård kamp med Hampus Nilsson under försäsongen. Har visat at han tagit det förtroendet på ett bra sätt. Lika säker som han var under förra säsongen.

Omar Colley, mittback

Espanyol var intresserade i vintras men det blev aldrig någon övergång. Högaktuell att säljas under sommarfönstret då han leverat även i inledningen på säsongen. Leder försvaret och är också målfarlig.

Sam Johnson, anfallare

Succén från förra säsongen har fortsatt. Fyra mål på tre matcher och han leder den allsvenska skytteligan. Främsta orsaken till att Djurgården har full pott efter tre matcher. Vill ta första derbysegern med sitt lag i morgon.

HAMMARBY

Ögmundur Kristinsson, målvakt

Efter en lite svajig inledning på för säsongen kom han i gång rejält senare delen och har även varit bra i inledningen av allsvenskan. Måste fortsätta spelas som han gjort hittills om Hammarby ska ha någon chans mot Djurgården.

Johan Persson, mittfältare

Förlängde nyligen sitt kontrakt med klubben och är viktigt. Framför allt för sin hårda och tuffa spelstil. Måste vara ledaren på planen och gå i första ledet vad det gäller att vinna bollar och vara hård i duellerna.

Alex, anfallare

Thailandsbrassen var bäste målskytt på försäsongen. Har gjort det bra i inledningen av allsvenskan men inte lika vass som på försäsongen. Måste hitta rätt med målskyttet för att Bajen ska bli att räkna med.

Sam Johnsons har tagit Djurgården till toppen av allsvenskan. Hans målsuccé på de tre inledande matcherna får nu klubbens supportrar att drömma om att den usla derbysviten bryts.

"Vi kan inte bli stressade av det"

2011 var senaste Djurgården vann ett Stockholmsderbyt.

Då avgjorde Kennedy Igboananike med matchens enda mål på Råsunda mot AIK.

Djurgårdens spelare försöker att inte tänka på det men erkänner att man talat om det i veckan.

- Vi har snackat lite om det men det är inget vi har lagt så stort fokus på. Vi kan inte bli stressade bara för att vi inte vunnit ett derby på länge. Vi måste fokusera på matchen mot Hammarby och hålla oss till vår plan.

- Vi vet hur bra vi är och vi ska slå Hammarby, säger anfallaren Sam Johnson.

Anfallaren har gjort fyra mål på tre matcher och är glödhet. Det har gjort att flera utländska klubbar följer honom.

Lokomotiv Moskva i Ryssland är den av klubbarna som ska vara beredda att lägga bud på spelaren i sommar, enligt SportEpressen uppgifter.

"Kommer rätt tillfälle vill jag lämna"

Dessutom ville Bordeaux köpa loss Johnson i vintras. I december lade de ett bud på 2,4 miljoner euro (runt 22 miljoner kronor) - som Djurgården tackade nej till.

- Som spelare respekterar jag alltid mitt kontrakt. Det är upp till Djurgården om de vill sälja mig. Jag är tacksam mot Djurgården och Frej som har gett mig den här chansen.

- Kommer rätt tillfälle vill jag lämna. Men när det blir vet jag inte. Det kändes inte som det var rätt tid att lämna i vintras.

Bordeaux ville köpa loss dig i somras?

- Ja, så var det. Det var Bordeaux och även Lokomotiv Moskva var intresserade. En klubb från Kina, en klubb från Turkiet och en från Portugal. Men jag har fokuserat bara på Djurgården och sedan får vi se vad som händer i sommar.

- Just nu tänker jag bara på derbyt mot Hammarby. Den matchen ska vi förhoppningsvis vinna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!