John Guidettis svar om framtiden: ”Då skulle hon döda mig”

John Guidetti är klar för AIK.
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
John och Sanna Guidetti.
Foto: Sanna Guidetti / Instagram

Efter många om och men är John Guidetti hemma i Sverige för att spela med AIK i allsvenskan.

Men allt är inte en dans på rosor efter åren utomlands ihop med familjen.

– Jag kan inte säga till frugan att vi ska flytta igen, då skulle hon döda mig, säger han.

John Guidetti, 30, är tillbaka på svensk mark efter många års spel utomlands. Detta efter en utlandskarriär som tagit honom till England, Nederländerna, Skottland och Tyskland.

Under torsdagen mötte han pressen i Solna inför att den tidigare landslagsanfallaren ansluter till AIK. 

Väl där berättade han bland annat om hur den utdragna transferprocessen, med den uteblivna flytten i januari, påverkat honom och familjen.

Hur frustrerande var det när Alavés inte ville släppa dig tidigare?

– Det här är det enda livet jag känner till som vuxen. Jag flyttade från Sverige när jag var 15 år gammal och vi (Guidetti med familj) levde i en flyttkartong under de sista månaderna, säger han och fortsätter:

– Det var jobbigt för mig, jobbigt för barnen. Min fru har varit med mig sen många år tillbaka och det har blivit många sista minuten-flyttar genom åren, även när hon varit gravid. Det är alltid lite jobbigt, men man kan inte tycka synd om sig själv mer än ett par timmar. Sen är det hårt jobb som gäller.

Berättar om piken från frun

Något som blivit en snackis i supporterled med anledning av Guidettis klubbval är frun Sannas pikar till honom i sociala medier. Detta då hon själv varit Hammarbysupporter och sjungit Hammarbysånger i olika videor i sociala medier i Johns sällskap.

– Min fru är rolig och gillar att skoja med mig. För mig har det varit AIK hela tiden. Hon spelade i Hammarby när hon var ung. Sen skojar jag med henne och ber henne säga tre spelare i Hammarby. Då säger hon Abbe Khalili, men jag svarar med att hon ju känner honom privat. Så jag tror inte att det var svårt för henne att byta, säger han och skrattar.

– Jag tror att hon tar med en stor glädje och stöttar mig i allt det här.

När han nu landat i Sverige finns det minst sagt en hel del olika saker att fixa med rent praktiskt.

– Det har varit hektiska dygn. Man ska komma hem och träffa alla. Det har varit flyttkartonger överallt. 

”Då skulle hon döda mig...”

På frågan om han hemma för att stanna svarar han följande:

– Haha, jag landade i går.

– Man ska aldrig säga aldrig men om man säger så här… de erbjudandena jag hade utomlands nu hade nog de flesta i allsvenskan valt att ta. Det finns många länder, bra klubbar, bra nivåer. Men det här är ett bevis på hur bra de gjort det. Låt mig spela första matchen så får vi se. Jag kan inte säga till frugan att vi ska flytta igen, då skulle hon döda mig.

Men först ska han och familjen alltså försöka slå sig ned på riktigt i Sverige.

– Vi skrev in oss på Skatteverket i går. Mobilt BankID har jag hört är bra, ha ha. Folk brukar fråga om jag kan Swisha, så det är bra att ha. Barnen pratar engelska, baskiska och svenska hemma. Det blir en omställning för dem. Man känner att det är en familjär förening och vi har fått hjälp för att få allt att funka.

– Att vara med familj, vänner och en förening som vill hjälpa en. Klarade vi det andra så är det här en ”walk in the park”.

Bahoui: ”Han är absolut roligast i laget”