Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johan Larsson om VAR: ”Det blir piss av allting”

Johan Larsson har en tydlig åsikt i VAR-frågan.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Heta känslor, ett rött kort och många omdiskuterade situationer. 

Om Elfsborgs Johan Larsson vill ha VAR i allsvenskan?

– Definitivt inte, det blir piss av allting. Jag har provat det, säger han. 

Elfsborgs Daniel Bernhardsson ville ha straff, IFK Göteborgs Marcus Berg ville ha straff minst en gång och den sistnämnde fick sitt andra gula kort för ”olämpligt uppträdande”, enligt domaren Kristoffer Karlsson. Västmötet på Gamla Ullevi, som boråsarna till slut vann med 3-1, blev en intensiv tillställning med flera domslut i fokus. 

Elfsborgs högerback Johan Larsson befann sig i närheten när Marcus Berg fick syna det röda kortet. 

– Men jag hörde inte vad han (Berg) sade, han var irriterad, han ville antingen ha hörna eller straff. Men det var många sådana situationer i dag. Bernhardsson i första som kan resultera i straff och de ville också ha någon, nivån överlag var ganska hög. Man vill gärna ha med sig domslut så klart, men sedan kan jag tycka att jag hellre hade spelat elva mot elva i 90 minuter, men jag vet som sagt inte vad han sa, säger Larsson och tillägger: 

– Fan, vi är ju sämre elva mot tio än elva mot elva, det är ingen lögn. Vi blev alldeles för hafsiga och stirriga och började slå långt. Vi hade ju 12 000 kontringar och borde ha dödat det tidigare. De hade ju en jättechans på slutet när Leo (Väisänen) blockade efter att Calle Johansson skarvat. 

”Ingenting för oss här i Sverige”

Videodomarsystemet VAR är en ständigt het potatis i fotbollen och finns numera i de största ligorna och i de internationella mästerskapen. Och frågan är aktuell även i Sverige även om ett definitivt besked sannolikt inte är att vänta i närtid. Både klubbar och supportrar har vädrat sitt missnöje och vill inte införa tekniken i allsvenskan. 

Johan Larsson spelade i franska ligan (Guingamp) 2019 där VAR finns och blev inte överdrivet entusiastisk. På en rak fråga som han vill ha systemet i allsvenskan svarar han: 

– Nej, definitivt inte. Det tycker jag blir piss av allting. Jag har provat det i ett halvår i Frankrike och det.. nej, det är ingenting för mig och ingenting för oss här i Sverige.

Annars var han nöjd med oktoberkvällen i Göteborg och en seger mot värsta rivalen. 

– Härligt. Det var lite smågrisigt och gott. En hösttrea helt enkelt. Det är otroligt skönt att kunna vinna på det här sättet också, säger Larsson.