Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jo Inge Berget visade sitt stöd efter terrordådet i Oslo

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Oslo hämtar sig efter helgens terrordåd.

I Skånederbyt valde MFF:s norrman att visa sitt stöd.

– Det är svårt för mig att förstå vad som får folk att hata så mycket, säger Jo Inge Berget.

I helgen som var det dags för Oslo att fira Pride, men firandet kom av sig innan det knappt hann börja. 

Under natten till lördagen sköt en man flera skott på en gata i Oslo, två personer dog och 21 personer skadades. Skotten avfyrades bland annat mot en gaybar.

– Man blir ju rädd, arg och allting på en gång. Det skulle vara ett jättefint firande, som det alltid är i Oslo. Det är tråkigt att en sån fin helg ska sluta så här, säger Jo Inge Berget.

Vänner nära händelsen

Norrmannen valde att visa sitt stöd genom att bära en regnbågsfärgad bindel på armen i Skånederbyt.

– Det är svårt för mig att förstå vad som får folk att hata så mycket. Man ska få lov att fira kärleken utan att sånt händer. Det är trist och det är mitt sätt att visa att jag stöttar dem, säger han.

Att dådet ägde rum i hans hemstad Oslo gjorde att han påverkades extra mycket av det som skedde.

– Det gör det så klart. Jag har många vänner och bekanta som var där och som kände många som var nära händelsen. Det ska inte hända, men tyvärr händer det fortfarande 2022. Därför är det viktigt att fortfarande visa sitt stöd.

Har du pratat med någon hemma?

– Ja, det har jag. Alla är arga och förtvivlade. Det enda man vill är att fira att man tycker om varandra och så blir det så här, man fattar inte varför. Det gör inte jag heller. 

Seger efter sent mål

Malmö FF vann Skånederbyt med 2-1 efter mål av Isaac Kiese Thelin och ett sent mål av Patriot Sejdiu.

– Vi gör ett mål på en inövad hörna, det var bra. Sedan blir det många omställningar fram och tillbaka. Jag tycker vi gör en bättre andra halvlek, där kämpar vi lite extra och sedan kommer ”Totti” in och gör den extra skillnaden. Jag tycker ändå vi förtjänar tre poäng, den sitter hårt inne i dag men det är en bra målvakt också, säger Berget.